Lars Løkke tager borgmestre med til Kina

Borgmestre fra Hjørring, Sønderborg, Nyborg, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og København inviteret med statsministeren på erhvervsfremmetur til Kina i december måned.

Syv borgmestre fra store og små kommuner landet over skal sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen, tre ministre, erhvervsfolk og embedsmænd til Kina for at øge danske eksportmuligheder.


Borgmestrene skal på turen åbne døre for lokale virksomheder og nye kinesiske investeringer i Danmark.
Her er de kommunale spidser vigtige spillere, forklarer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt.
- Der er nødt til at være en politisk delegation med for, at erhvervslivet kan få de her aftaler i hus. Relationer mellem de politiske styrer er i Kina vigtige for, at man overhovedet kan komme til at handle med dem, siger han til DR Nordjylland. 
Hos Væksthus Nordjylland, der arbejder for at skabe gunstige betingelser for landsdelens virksomheder, ser man ligeledes gode perspektiver i deltagelse fra de lokale borgmestre.
De skal fra formelt og politisk hold være med til at blåstemple virksomhedernes kvaliteter, forklarer Lars Juhl Hansen, eksportrådgiver i Væksthus Nordjylland.
- Det gør en kæmpe forskel. I Kina vil handler det meget om relationer, og man vil gerne ses sammen med de pinger, der er. Det handler også om borgmestre, siger han. 
Udover borgmesterdeltagelse fra Hjørring er også borgmestre fra Sønderborg, Nyborg, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og København inviteret med på turen, der finder steder i december måned. 

Emneord: Erhvervsfremme, Kina, Hjørring Kommune, Sønderborg Kommune, Nyborg Kommune, Esbjerg Kommune, Aalborg Kommune, Aarhus Kommune, Københavns Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 972 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 09.03.17 Velfærd
  Aalborg Kommune vil invitere beboere på plejehjem med i køkkenet

  Nye køkkener på plejehjemmene skal give beboerne bedre mulighed for at deltage i madlavningen, men også for at tilpasse menuen til deres ønsker og for eksempel bruge farsen til at lave krebinetter i stedet for frikadeller.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 23.02.17 Velfærd
  Aarhus laver ny organisering af handicap-området

  Indsatsen for voksne med handicap skal organiseres på en ny måde i Aarhus Kommune. Rådmand Thomas Medom har besluttet at oprette fire borgercentre, der skal fungere som lokale kraftcentre for handicapindsatsen i henholdsvis Aarhus Syd, Vest, Nord og Midt. Beslutningen træffes på baggrund af 68 høringssvar fra borgere, pårørende og organisationer.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige