Et kig i spejlet styrker dit personlige lederskab
17/09/2019
Ledelse Du er nødt til at kende og bruge dig selv i lederjobbet, for det nødvendige følgeskab som leder, opnår du sjældent uden at investere din person. Ny publikation fra Væksthus for Ledelse giver inspiration til at kende og udvikle dig som leder.
Ny Syntese: Tænk stort og begynd forandringerne hvor du er
27/08/2019
Ledelse Vi bliver flere ældre, der lever længere, vi får teknologi, der giver nye muligheder, og vi møder klimaforandringer, der ikke kan løses lokalt. Komplekse udfordringer, der kalder på nye løsninger.
Tillidsreform kræver vedholdenhed: Svenskere tager nye skridt fremad
20/08/2019
Ledelse Svenskerne viser endnu engang, hvordan man kan arbejde langsigtet og strategisk med modernisering af den offentlige sektor. Tina Øllgaard har set nærmere på ny rapport fra den svenske tillidsdelegation.
Inspiration til handling: Her er kommunernes digitale fremtid
16/07/2019
Infrastruktur Download gratis whitepaper om den digitale fremtid set fra kommunaldirektørens stol i en tid, hvor det offentlige digitaliseringstog buldrer derudad. Det kræver mod, men også et behov for hele tiden at holde sig orienteret.
Det svære samarbejde på chefgangene: 14 ledere giver 5 vigtige råd
26/06/2019
Ledelse Væksthus for Ledelse har talt med 14 ledere om det svære samarbejde på chefgangene. Det er der kommet fem anbefalinger ud af, som du kan læse mere om her.
Ledelse af samskabelse er en ny ledelsesdisciplin
07/03/2018
Ledelse Samskabelse er blevet det nye orienteringspunkt for rigtig mange offentlige organisationer. Det skyldes en udbredt konsensus om, at velfærdsopgaverne ikke kan løses inden for de vante organisatoriske rammer, men må løses i tæt kontakt med de parter, som opgaverne vedrører. Denne nye tilgang til opgaveløsning kræver nye kompetencer.
Professor: Her er afløseren for NPM
08/04/2019
Ledelse Kontrol- og regelbaseret styring er i sidste ende baseret på mistillid til offentligt ansatte, argumenterer professor Jacob Torfing og foreslår en ny tilgang, der antager, at fagprofessionelle gerne vil lave et godt stykke arbejde.
Helene Bækmark ramt af ledelseskrise
06/09/2017
Ledelse Der er krise i Faaborg-Midtfyn Kommune efter flere opsigelser og store forandringer i organisationen. “Forståeligt,” siger Bækmark til DenOffentlige.
Effektiv lederuddannelse: Fire topledere fortæller
28/05/2019
Ledelse Gennem 37 år har KIOL uddannet topledere i den offentlige sektor. Mød fire af dem her
Den magiske tillid og dens skyggesider
27/05/2018
Ledelse Den forførende og fascinerede tillid - der i dag optræder i næsten alle offentlige organisationers værdigrundlag - kan have tendens til at forblænde os. Ph.d. Tina Øllgaard Bentzen guider dig gennem tillidens magiske egenskaber og komplekse udfordringer.
Hermann og Ove Kaj i opsang til fagprofessionelle: Husk lige selvkritikken
22/03/2016
Ledelse Mange faggrupper har selv en andel i de frustrationer offentligt ansatte går rundt og beskylder konkurrencestaten for at påføre dem, siger Ove Kaj Pedersen. Rektor Stefan Hermann efterlyser et modsvar gennem mere faglig stolthed.
Forsker undrer sig over statens styring efter nyt udspil fra styrelse
24/02/2018
Ledelse Ved staten selv hvad dens kerneopgave er, spørger forsker efter at Moderniseringsstyrelsen har udgivet et inspirationskatalog til målformulering i kerneopgaverne i den offentlige sektor. Det er uklart, hvad styrelsen vil inspirere til, skriver hun.
Tillidsforsker: Her er fem faldgruber for planer om afbureaukratisering
05/09/2018
Ledelse Regeringen skal være opmærksom på disse fem faldgruber, hvis sammenhængsreformen skal lykkes efter fire årtiers mislykkede forsøg på at afbureaukratisere, skriver Tina Øllgaard Bentzen, der samtidig peger på fem pejlemærker for succes.
Et kig i spejlet styrker dit personlige lederskab
17/09/2019
Ledelse Du er nødt til at kende og bruge dig selv i lederjobbet, for det nødvendige følgeskab som leder, opnår du sjældent uden at investere din person. Ny publikation fra Væksthus for Ledelse giver inspiration til at kende og udvikle dig som leder.
Hanne Foss Hansen: Ledelseskommission ifølge Finansministeriet
25/06/2018
Ledelse Konkrete anvisninger og handlinger glider i baggrunden, når Ledelseskommissionen fremturer med floskler, der minder om mikrofonholderi for Finansministeriet, skriver professor Hanne Foss Hansen i sin anmeldelse af kommissionens rapportering.
Danmarks første PhD om tillid og kontrol: Topstyring er ødelæggende
21/11/2016
Ledelse Den første danske PhD om tillidsbaseret styring og ledelse sender en kanonkugle direkte ind på lukkede ledelsesgange, der spyer styrings- og kontrol-redskaber ud over offentligt ansatte. Tina Øllgaard Bentzen har studeret hvordan Københavns kommunes tillidsreform fra 2012 er gennemført.
Ekspert: Der er brug for en helt ny tilgang til uddannelse af ledere
20/12/2018
Ledelse Fire forhold står i vejen for at forny de offentlige lederuddannelser, skriver Poula Helth, der har beskæftiget sig med ledelse og lederuddannelser to årtier. Ledelseskommissionens anbefalinger forudsætter et opgør med barriererne, hvis de skal få succes.
Ove Kaj Pedersen: Velfærdsdebatten er løbet af sporet
21/12/2015
Velfærd Vi er aldrig kommet videre fra velfærdsstaten til velfærdssamfundet selvom det oprindeligt var intentionen, lyder det fra manden, der lancerede konkurrencestaten i Danmark, og for nylig fik en doktorgrad.
Professorer skriver bog om skandalen Skat: Det var løsagtigt, lemfældigt og mangelfuldt
24/10/2018
Ledelse - Embedsmændene stillede politikerne i udsigt, at man kunne opnå betydelige besparelser på skatteforvaltningen, siger Grønnegård Christensen til Ritzau i forbindelse med ny bogudgivelse, der udstiller optakten til skandalen om Skat.
Ledelse i kompleksitet: Forandring er ikke rationel
06/10/2016
Ledelse Udvikling, bevægelse, innovation. Ønsket om forandring er til at få øje på i retorikken om organisation og ledelse. Men gennem hvilke mekanismer sker egentlig forandring i menneskelige fællesskaber?
Ledere har også følelser - og pligt til at tackle dem
13/03/2019
Ledelse Du behøver ikke elske dine medarbejdere. Men ægte interesse og respekt for medarbejderne er et must, skriver ekspert i ledelse og organisation Hanne Lykke.
Uformel - og ofte ikke anerkendt - ledelse
13/01/2017
Ledelse Nye stillingsbetegnelser som koordinator, teamleder, projektleder og tovholder er nye medarbejderroller, hvor medarbejderne befinder sig i en gråzone mellem at være medarbejder og leder. Hvilken autoritet eller hvilket mandat har den uformelle leder?
Den relationelle lederrolle: Folk forlader ikke deres jobs – de forlader deres chefer
29/10/2018
Ledelse Dårlige ledere skræmmer folk væk, men ansvaret ligger sjældent hos lederen alene, for mange organisationer døjer med en såkaldt ’giftig ledelsestrekant’. Og tager ikke de svære, men afgørende samtaler, er budskabet fra førende udenlandske forskere.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases

Navnenoter