Ledig? Ryk til Midtjylland

Der er flere og flere job, som arbejdsløse kan kaste sig over i Midtjylland. I løbet af et år er antallet af ledige job i regionen steget med hele 40 procent, viser nye tal.

Midtjylland og især Aarhus ligger helt i front, når det gælder om at skabe job. Det skriver Avisen.dk.

Der er så meget gang i hjulene i Region Midtjylland, at antallet af ledige stillinger i regionen er steget med ikke mindre end 40 procent fra 2015 til 2016. Det viser nye tal, som Avisen.dk har trukket fra Danmarks Statistik.

Tallene for ledige stillinger inden for de største brancher i det private erhvervsliv viser noget om, hvordan det går for økonomien i området.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne. Det skaber værdi for 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

På den målestok ligger Region Midtjylland med væksten på 40 procent i ledige stillinger klart i top på landsplan. Regionen med næststørst vækst i ledige job er Syddanmark med 28 procent. 

I Danmark som sådan steg antallet af ledige stillinger fra 2015 til 2016 med 21 procent - altså næsten kun halvdelen af væksten på de 40 procent i Region Midtjylland.

- Man kan godt sige, at vi har gang i en jobfest – i hvert fald i Aarhus. Her bliver der skabt en masse nye arbejdspladser. Jobskaberne er især virksomheder, der flytter til Aarhus og nye iværksætter-virksomheder, fortæller formanden for LO-fagbevægelsen i Aarhus, Ole Vagn Christiansen.

At der er gang i beskæftigelsen i Aarhus og især inden for byggeriet bekræfter murermester Carsten Laursen, som er formand for Dansk Byggeri’s lokale klub i Aarhus.

- Der er meget gang i byggeriet i Aarhus på havnen og på den gamle Ceres-grund. Det giver travlhed i byggeriet. Det er svært at skaffe murer- og tømrersvende i Aarhus-området, siger Carsten Laursen. 

Det er ikke kun i Aarhus, at der kommer nye job.

- Aarhus har længe klaret sig relativt godt med stigende beskæftigelse. Nu spreder den gunstige udvikling sig stille og roligt til andre kommuner i Region Midtjylland, siger Erik Bjørsted, som er cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). 

På landsplan er der et opsving i gang på arbejdsmarkedet, som spreder sig uden for de større byer. Opsvinget vil give flere ellers dårligt stillede en chance for at få et arbejde. 

- Når der er gang i arbejdsmarkedet, kan arbejdsgiverne ikke på samme vis bare vælge og vrage mellem de jobsøgende. Det her kan betyde, at de i højere grad må se overveje at ansætte nyuddannede, folk der har gået ledige i længere tid eller flygtninge, siger Erik Bjørsted.

---- ---- ---- ----

FAKTA

Danmarks statistik undersøgende løbende antallet af ledige stillinger i de største brancher inden for det private erhvervsliv blandt andre bygge og anlæg, industri samt transport. 

Opgjort efter den metode kan man her se antallet af ledige stillinger på en gennemsnitsdag i 2016, i parentes tallet for 2015 samt den procentvise stigning.

Region Midtjylland. 5.773 (4.115), 40,3 procent.

Region Syddanmark: 5.235 (4.099), 27,7

Region Sjælland: 2.425 (2.020), 20,0

Region Hovedstaden: 12.927 (11.051), 17,0 

Region Nordjylland: 1.638 (1.413), 15,9

Kilde: Avisen.dk på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Emneord: Ledighedstal, Ledige, Ledighedskøen, Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Arbejdsmarkedsområdet, 210317
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 980 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 23.02.17 Velfærd
  Aarhus laver ny organisering af handicap-området

  Indsatsen for voksne med handicap skal organiseres på en ny måde i Aarhus Kommune. Rådmand Thomas Medom har besluttet at oprette fire borgercentre, der skal fungere som lokale kraftcentre for handicapindsatsen i henholdsvis Aarhus Syd, Vest, Nord og Midt. Beslutningen træffes på baggrund af 68 høringssvar fra borgere, pårørende og organisationer.

 • 15.12.16 Velfærd
  OECD: Danmark kan gøre mere for at hjælpe udsatte ledige

  Ifølge en ny OECD-rapport bør Danmark øge dagpengedækningen for lavtuddannede og lavtlønnede arbejdstagere og forbedre den hjælp, der står til rådighed for disse som en del af en række reformer, der skal hjælpe afskedigede arbejdstagere med at komme hurtigere tilbage i arbejde.

 • 05.12.16 Velfærd
  Ny europæisk titel til Aarhus: Bliver frivillighovedstad i 2018

  Smilets by er på konference i London kåret til Europæisk Frivillighovedstad 2018. Det er med til at hæve barren, siger viceborgmester.

 • 05.12.16 Infrastruktur
  Kommuner vil skaffe flere billige boliger

  En række kommuner er vil gå nye veje for at skaffe flere billige boliger. Det er frikommuneforsøget, der baner vejen og første ansøgning er nu sendt afsted.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige