Måling viser dødt løb mellem blokkene midt i skattekamp

Efter en uges debat om skattelettelser, velfærd og finanslov er der dødt løb mellem blokkene i dansk politik.

50,1 mod 49,7 i rødt favør.

Sådan lyder resultatet af en meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau. Dermed må der siges at være godt gammeldags dødt løb mellem blokkene.

Følg spillet om finanslov 2018 på temasiden

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Målingen er foretaget blandt 1043 repræsentativt udvalgte vælgere i perioden fra 4. til 9. september - altså efter regeringen fremlagde sit skatteudspil, erhvervsudspil og finanslovsforslag.

Her løftede regeringen blandt andet sløret for, hvordan den vil lette skatter og afgifter for 23 milliarder kroner, herunder sænke registreringsafgiften på biler til 100 procent. 

Regeringspartiet Venstre kan notere sig en tilbagegang på 1,6 procentpoint i forhold til sidste uges Voxmeter. Partiet står nu til 17,6 procent mod 19,2 procent i den seneste måling.

Også De Radikale, der modsat resten af oppositionen har budt sig til i forhandlingerne om at lette skatten, står til en tilbagegang. Partiet er gået 2,5 procentpoint tilbage på en måned.

Med 4,4 procent i den seneste måling er De Radikale på niveau med valgresultatet på 4,6 procent, men en del under de 6,9 procent, som en Voxmeter-måling viste for en måned siden.

Omvendt står Socialdemokratiet til målingens største stigning på 1,5 procentpoint. Partiet er gået fra 25,4 for en måned siden til 26,9 procent i den seneste Voxmeter.

Når rød blok trods det døde løb mellem blokkene alligevel står til valgsejr, skyldes det et ventet stemmespild i blå blok. 

Kristendemokraterne og Nye Borgerlige står til henholdsvis 0,8 procent og 1,2 procent - og ligger dermed begge under spærregrænsen. Det betyder, at i alt 2 procent af de blå stemmer er ude af regnestykket.

De politiske meningsmålinger giver sammenlagt et billede af, hvordan vælgerne ville stemme lige nu, men er forbundet med usikkerheder.

Den samlede statistiske usikkerhed i den seneste Voxmetermåling lyder på 3 procentpoint. Det betyder, at det samlede resultat kan ligge både tre procentpoint over og under målingens resultat.

Den statistiske usikkerhed svinger for de enkelte partier afhængigt af størrelsen - fra 0,5 procentpoint for et lille parti som Kristendemokraterne til 2,7 procentpoint for det største parti, Socialdemokratiet.

 

FAKTA: Sådan er styrkeforholdet i dansk politik lige nu
Blå blok står til 49,7 procent af stemmerne, rød blok kan samle 50,1 procent i Voxmeter-måling for Ritzau.

Sådan fordeler stemmerne sig i Voxmeters seneste måling (tal i parentes henviser til valgresultatet fra 18. juni 2015):

- Socialdemokraterne: 26,9 procent / 48 mandater* (26,3 procent).

- De Radikale: 4,4 procent / 8 mandater* (4,6 procent).

- De Konservative: 3,3 procent / 6 mandater* (3,4 procent).

- Nye Borgerlige: 1,2 procent / 0 mandater* (0,0 procent).

- Socialistisk Folkeparti: 5,0 procent / 9 mandater* (4,2 procent).

- Liberal Alliance: 6,6 procent / 12 mandater* (7,5 procent).

- Kristendemokraterne: 0,8 procent / 0 mandater* (0,8 procent).

- Dansk Folkeparti: 20,2 procent / 36 mandater* (21,1 procent).

- Venstre: 17,6 procent / 31 mandater* (19,5 procent).

- Enhedslisten: 8,1 procent / 15 mandater* (7,8 procent).

- Alternativet: 5,7 procent / 10 mandater* (4,8 procent).

- Øvrige: 0,2 procent / 0 mandater* (0,0 procent).

* = Estimerede mandater.

Fakta om målingen:

Voxmeters politiske meningsmåling er foretaget fra 4. til 9. september. Målingen baserer sig på telefoninterview med 1043 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Den maksimale statistiske usikkerhed er +/- 2,7 procentpoint for de enkelte partier og +/- 3,0 for det samlede resultat.

Kilde: Voxmeter for Ritzau

/ritzau/

 

Emneord: Voxmeter, Meningsmåling, Dansk politik, Rød blok, Blå blok
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6479

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.05.18 Politik
  Idrætspolitik: Danmark står stærkere internationalt

  Danmark har fået mere idrætspolitisk indflydelse. Danmark er nu med i top-10 i Europa og kravler på trods af sin beskedne størrelse op som nummer 24 på verdensplan. Rusland og Japan avancerer markant.

 • 18.04.18 Politik
  Erhvervsfremme skal have det lange lys på

  Virksomhederne i Østdanmark skal være på tæerne, hvis de skal klare sig i konkurrencen med resten af verden. Det viser en ny fremtidsanalyse, som Deloitte har lavet for Region Sjælland, Region Hovedstaden og Erhvervsministeriet.

 • 12.04.18 Politik
  50 millioner til udviklingen af fremtidens energi- og ressourcesystemer i Greater Copenhagen

  Greater Copenhagen har en styrkeposition inden for grøn omstilling, og grøn vækst kan skabe op til 42.000 nye grønne job i Greater Copenhagen frem mod 2035.

 • 04.01.16 Velfærd
  Ældre på plejecentre og i egen bolig er tilfredse med hjælpen

  Mere end 8 ud af 10 ældre, der bor på plejehjem eller i plejebolig, er tilfredse med den hjælp, de får. Tilfredsheden er også høj blandt ældre, der modtager hjemmehjælp i egen bolig. Det viser en ny undersøgelse, som Sundheds- og Ældreministeriet og KL offentliggør i dag.

 • 13.05.11 Velfærd
  Fire ud af fem ældre vil have frit valg af plejebolig

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 78 procent af de ældre ønsker frit valg af plejebolig. Det er syv procent flere end sidste år. Dansk Erhverv: det er en udvikling vi skal støtte med mangfoldighed i tilbuddene. Fire ud af fem ældre ønskede selv at vælge plejebolig i 2010. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Samtidig er ventetiden på plejehjem faldet, og kun 6 kommuner overholder ikke ventetidsgarantien på 60 dage. Det er en forbedring i forhold til sidste år.