Markante stordriftsfordele ved Facility Management

Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.

Et af de største udbud af Facility Management i det danske sundhedsvæsen var på det nu nedlagte Hørsholm Sygehus. Sygehuset satte støttefunktioner som rengøring, portørtjeneste, ejendomsdrift, reception samt køkken- og kantinedrift i ét samlet udbud.

Revisionsfirmaet Ernst & Young har undersøgt effekterne af udbuddet, og de konkluderer, at der udover kvalitets-mæssige forbedringer er opnået en årlig besparelse på 17,5 pct. det første år. Det blev efter-fulgt af yderligere besparelser på 1-2 pct. i den resterende periode.

DenOffentlige vil være dit medie

DenOffentlige er public service på markedsvilkår. Vi får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne.

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

Også hos andre offentlige myndigheder har man oplevet stor succes med Facility Management. I 2015 valgte Rigspolitiet at forlænge deres samarbejde med Coor Service Management. Med en værdi på et trecifret millionbeløb er aftalen en af landets største kontrakter med udli-citerede serviceydelser. Aftalen omfatter blandt andet reception, rengøring, kantinedrift, post, vognparksservice for 2.200 biler, hittegods, indvendig bygningsvedligehold samt arealpleje på 220 lokationer og servicerende i omegnen af 14.000 politimedarbejdere.

Samarbejdet vandt i 2014 Driftsherreprisen som følge af en årlig besparelse på 78 mio. kr. svarende til ca. 30 pct. af udgifterne på området. Det er besparelser, som er opnået uden at nedsætte serviceniveauet.

- Vi har samlet set været meget tilfredse med Coors leverance, hvilket den seneste brugertilfredshedsundersøgelse i politiet også underbygger. Stordriftsfordele ved at vælge én stor professionel leverandør har medført en besparelse på 30 pct. i forhold til vores tidligere ressourceforbrug, siger Bettina Jensen, afdelingschef hos Rigspolitiet.

Eksemplerne understreger, at det kan give store gevinster at samle støttefunktioner i ét udbud.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

- Muligheden for, at virksomhederne kan sammentænke driften på tværs af forskellige service-områder, giver grundlag for stordriftsfordele og innovation i opgaveløsningen. Gennem Facility Management kan regionerne således frigøre ressourcer til deres primære opgaver, mens den eksterne leverandør varetager støtteopgaverne, som er deres kerneforretning, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør hos DI.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Facility Management, DI, Dansk Industri, Mette Rose Skaksen, Stordrift, 291116
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.03.17 Infrastruktur
  SDU får millioner til nyt projekt: Vil udvikle robot-sosu'er til plejehjem

  Robotten serverer vand, bærer vasketøj og følger ældre til frokoststuen. Samtidig kan robotten tolke følelser som træthed. Nu får projektet mio i støtte.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige