Mentor skal hjælpe håndværkere med at løfte socialt ansvar

Ledelse

17/12/2013 09:58

Freja Eriksen

Der skal bruges andet end mørtel, maling og håndværkernes arbejdskraft, når afdeling 27 i Varbergparken i Haderslev skal renoveres. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et projekt, hvor en mentor skal binde udsatte ledige og håndværkerfirmaerne sammen. Projektet, der skal tænke CSR ind i den omfattende renovering, er støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Når renoveringen af afdeling 27 i Varbergparken til næste år går i fuld gang, er det ønsket, at det ikke kun er håndværkerfirmaer, der står for nedbrydning og modernisering. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et nyt projekt, hvor en mentor skal hjælpe udsatte ledige med at få job eller praktikpladser i de håndværkerfirmaer, der skal stå for renoveringen.

”HAB har gennem en årrække haft en fast betingelse ved udbudsmateriale på renoveringsprojekter, at der skulle tænkes aktivering af lokale kræfter med ind i tilbuddet”, siger teknisk direktør Morten M. Mathiasen:”Det er vores erfaring, at det både gavner projektet og beboerne, og vi har mange gode eksempler på, at det har medført fast arbejde også efter projektperioden”, siger han.

Det er den centrale pulje til en særlig beskæftigelsesindsats under Arbejdsmarkedsstyrelsen, som i 2014 støtter mentor-projektet med 360.000 kroner. Beløbet går til aflønning af en mentor, som ansættes i boligselskabet.

Mentoren bliver den daglige kontaktperson og bindeled mellem firmaerne og de ledige. Tanken er, at mentoren både skal uddanne de ledige, så de er i stand til at klare opgaverne, men også skal hjælpe firmaerne med at tackle de udfordringer, der kan opstå, når virksomhederne tager et socialt ansvar.

”Vi glæder os til samarbejdet med HAB. For os er det vigtigt, at de ledige bliver klædt på til at varetage opgaverne hos firmaet, og der tror vi, at en mentor er den rette løsning”, siger Joan Mortensen, leder af KompetenceCentret og Virksomhedsservice i Haderslev Kommune.

HAB har aktuelt gang i sit eget projekt, hvor ledige siden september har hjulpet med at rydde lejligheder og fjerne køleskabe, gulve og andet inventar, der kan genbruges. Projektet, som således både har et aktiverings- og miljømæssigt aspekt, passer rigtig godt til mentorordningen, som kan blive en naturlig forlængelse af det nuværende projekt. Derfor er både Haderslev Kommune og HAB glade for, at projektet kan fortsætte i de kommende, år om end det bliver i en lidt anden form.

”Vi har haft et for-projekt, der har vist sig at kombinere en øget genbrugstanke med renovering og CSR i ét projekt med succes. Vi har oplevet, at det giver stor mening for dem, der er med, og det er rart, at der nu kan bygges videre på det i samarbejde med håndværkerfirmaerne”, siger Torben Jensen, leder af Det Grønne Sjak, som er Haderslev Kommunes beskæftigelsesprojekt i Varbergparken.

Renoveringen af afdeling 27 er et led i en totalrenovering af Varbergparken, som foregår over en 10-årig periode. I alt 4 afdelinger med 600 lejligheder renoveres.

 

Mest Læste

Annonce