Minister udskyder måltal for udlicitering

Minister udskyder måltal for omfanget af offentlige opgaver, der skal konkurrenceudsættes. DI har ellers konkrete forslag på bordet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) udskyder i dagens Børsen de bebudede planer om at fremlægge måltal for, hvor stor en procentdel af de konkurrenceegnede offentlige opgaver, der skal konkurrenceudsættes.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg vil offentliggøre vores plan om konkurrenceudsættelse i løbet af foråret, men skal vi have en mere offensiv plan for, hvor mange offentlige opgaver, der skal konkurrenceudsættes, kan det ikke nytte noget, hvis staten ikke også er en del af den plan, siger Troels Lund Poulsen ifølge Børsen.

Læs også: Kommuner tøver med konkurrenceudsættelse

Stat og regioner skal med

I DI ærgrer branchedirektør Mette Rose Skaksen sig over, at måltallet er udskudt men glæder sig samtidig over, at staten også vil blive omfattet.

- Det går meget langsomt fremad med kommunernes brug af private leverandører, og derfor er der behov for, at der snarest muligt bliver opsat konkrete mål. I DI foreslår vi, at 45 pct. af alle de offentlige konkurrenceegnede opgaver rent faktisk bliver udsat for konkurrence i 2025. Det er et realistisk mål, og det bør kombineres med udbudsstrategier, som forklarer, hvordan de offentlige institutioner vil øge konkurrenceudsættelsen, siger Mette Rose Skaksen.

Hun har desuden en række forslag til, hvilke statslige opgaver der med fordel kan konkurrenceudsættes.

- F.eks. kan private vagtværn hjælpe politiet, statens it-opgaver og it-administrationen kan også løses af private. Derudover bør der, som aftalt i den politiske aftale bag den nuværende forhandlede jernbanekontrakt, snarest iværksættes en grundig udbudsanalyse, der kan fastlægge udbudsstrategien for togdriften frem mod køreplanskiftet december 2020. Der er mange muligheder og store muligheder for både at løfte kvaliteten og spare penge siger Mette Rose Skaksen.

Læs også: Vagter kan løse politiopgaver

Forslag til opgaver, der kan konkurrenceudsættes

 • Alle facilities services i staten
 • Alle støttefunktioner på sygehusene
 • Offentlige it-opgaver
 • Statens It
 • Statens Administration
 • Politiopgaver
 • Togdrift
 • Fødevarekontrollen

 

Emneord: Konkurrenceudsættelse, Konkurrence, OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Indlkøb, DI, Dansk Industri
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige