Ministre får ingen faste retningslinjer i ’nødløgnssager’

Det bliver formentlig op til ministre selv at vurdere, hvordan de skal undgå at havne i en sag som den, der fældede tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) i Christianiasagen. Det skriver Politiken.

I et internt udkast til en beretning, som avisen har set, lægger Udvalget for Forretningsorden i Folketinget op til, at der ikke skal etableres en fast ordning for, hvordan ministre skal kunne betro sig til et særligt organ i Folketinget.


Dermed ser politikerne i udvalget ud til at trodse anbefalingerne fra et andet udvalg, nemlig det såkaldte nødløgnsudvalg, der med forhenværende højesteretspræsident Børge Dahl som formand fik til opgave at komme med en betænkning i kølvandet på den famøse sag.

Efter at have drøftet anbefalingen i Udvalget for Forretningsorden lyder det i beretningsudkastet, at man finder det bedst, at »det som udgangspunkt overlades til regeringen selv at tage stilling til, hvilket organ i Folketingets regi det i en given situation vil være relevant at rådføre sig med«.

Og det bakker blandt andre Enhedslisten og Dansk Folkeparti op om.

»For det første er den sag, der danner baggrund for det her, ekstremt usædvanlig. For det andet tror jeg simpelt hen ikke, at man kan forudsige, hvordan en eventuel næste sag ville være og skulle håndteres« siger Stine Brix (EL) til Politiken.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti Peter Skaarup er enig:

»Jeg synes ikke, der er brug for nogen andre regler eller udvalg. Vi har udvalg nok«, siger han.

Formand for nødløgnsudvalget Børge Dahl nøjes med at sige, at »det allervigtigste for udvalget var, at hvis den der helt ekstraordinære situation opstår, kan man være sikker på, at den pågældende minister rådfører sig med Folketinget«.

Emneord: Nødløgn, Peter Skaarup, Retningslinier, Børge Dahl, Udvalget for Forretningsorden
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1029 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.03.17 Ledelse
  Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

  Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. Læs om medlemmer samt Finansministeriets faktaark mv..her.

 • 07.03.17 Ledelse
  Konference: At være leder i et demokrati i bevægelse

  Krav om vækst, udvikling og forandring er et grundvilkår i fremtidens kommunale selvstyre. Konferencen Chef i Teknik og Miljø 2017 stiller derfor skarpt på ledelsesopgaven i det moderne demokrati.

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 24.02.17 Ledelse
  Indstil en tekst til Sprogprisen.dk

  Har du læst en sprogligt suveræn tekst på de sociale medier? Er du faldet over en fængende hjemmesidetekst? Har du modtaget en mail eller et brev der er knivskarpt formuleret? Så indstil teksten til Sprogprisen.dk!

 • 21.02.17 Ledelse
  Skoleledelse: Behov for målrettet uddannelse

  En COK-undersøgelse peger på, at skoleledernes kerneopgaver har forandret sig så meget, at behovet for at få styrket deres kompetencer peger i flere retninger. En ny og mere praksisnær skolelederuddannelse er i støbeskeen, siger Claus Hjortdal.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige