Nye krav fra Aalborg Kommune skal sikre mere solide leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp

Det skal være mere trygt for ældre i Aalborg Kommune at vælge en privat leverandør af personlig pleje eller praktisk hjælp. Derfor ændrer Ældre- og Handicapudvalget nu kravene til leverandørerne.

Gennem de senere år har Aalborg Kommune oplevet flere konkurser blandt private leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp, som er godkendt under frit valg ordningen. Senest gik to leverandører konkurs med kun en uges mellemrum i oktober.

Ældre- og Handicapudvalget ønsker at øge leverancesikkerheden for de ældre, som vælger en privat leverandør. Derfor har udvalget besluttet at indføre garantistillelse og udbud for private leverandører inden for hjemmeplejen.

- Vi oplever desværre flere ældre borgere, som er blevet utrygge ved at vælge en privat leverandør på grund af konkurserne, forklarer rådmand Thomas Krarup og fortsætter: - Vores ældre borgere skal naturligvis kunne være trygge, uanset hvilken leverandør de vælger, og derfor har vi besluttet at indføre sikkerhedsstillelse og udbud. Det er de krav, som bedst kan sikre, at leverandørerne har en solid økonomi og dermed har mindre sandsynlighed for at gå konkurs.

Garanti fra private leverandører
Med virkning fra den 1. marts 2017 skal alle nuværende og kommende private leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp stille sikkerhed i form af en bankgaranti.

DenOffentlige vil være dit medie

DenOffentlige er public service på markedsvilkår. Vi får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne.

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

Garantiens størrelse vil afhænge af, hvor mange borgere leverandøren leverer hjælp til. Formålet er dels at sikre, at leverandørerne har en tilstrækkelig robust økonomi, dels at Ældre- og Handicapforvaltningen via garantien kan få dækket sine udgifter, hvis en af de private leverandører går konkurs, og kommunen med meget kort varsel skal overtage leverancerne af hjælp til de ældre.

Udbud af den private del af praktisk bistand og personlig pleje
I første halvår 2017 skal den private del af personlig pleje og praktisk hjælp sendes i udbud. Et udbud giver blandt andet Ældre- og Handicapforvaltningen bedre muligheder for at stille krav til leverandørernes økonomiske soliditet og sikrer dermed borgerne den størst mulige sikkerhed for ikke at blive berørt af en konkurs.

Ældre- og Handicapudvalget forventer, at modellen for et udbud kan besluttes tidligt i det nye år, så kontrakterne med de vindende leverandører kan træde i kraft med virkning fra 1. januar 2018.

Emneord: OPS, Konkurrenceudsættelse, Aalborg Kommune, OPS Avisen nr. 2, Udbudsregler, Konkursbølge, Konkurser, 061216
Ritzau på DenOffentlige.dk Ritzaus Bureau har i mere end 100 år haft en helt særlig rolle i det danske samfund. Men bureauet er hverken kongeligt eller ”officielt”. Siden etableringen i 1866 har Ritzaus Bureau været privat...
Aktivitet: Artikler: 5241

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 09.03.17 Velfærd
  Aalborg Kommune vil invitere beboere på plejehjem med i køkkenet

  Nye køkkener på plejehjemmene skal give beboerne bedre mulighed for at deltage i madlavningen, men også for at tilpasse menuen til deres ønsker og for eksempel bruge farsen til at lave krebinetter i stedet for frikadeller.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige