Forlig giver private i ældreplejen 7,50 mere i løn

Ny overenskomst for privatansatte i ældreplejen kan se frem til lønstigning fordelt over de næste tre år. FOA og Dansk Erhverv enige om forlig.

Fagforeningen FOA og arbejdsgiverne i Dansk Erhverv er blevet enige om en treårig overenskomst for privatansatte i ældreplejen - den såkaldte fritvalgsoverenskomst.

Fagforeningens formand, Dennis Kristensen, er tilfreds med aftalen, der havde "en hård fødsel".

- Der er forbedringer for børnefamilierne, for tillidsrepræsentanterne og rimeligt pæne lønstigninger forude for de næste tre år.

- Det tog 24 timer, så det siger næsten sig selv, at det var en hård fødsel, siger formanden.

Forhandlingerne begyndte fredag formiddag og fortsatte indtil lørdag morgen, hvor de to parter nåede til enighed.

Overenskomsten giver 7,50 kroner ekstra i timen forhold til de nuværende timelønninger fordelt over de næste tre år.

Lønstigningen er fordelt med 2,50 kroner ekstra i timen 1. marts 2017, 1. marts 2018 og 1. marts 2019.

Tillæg bliver desuden forhøjet med 1,6 procent hvert år. Aftalen omfatter et par tusind medarbejdere, der er ansat i forskellige plejefirmaer.

Den del af aftalen, som Dennis Kristensen er mest tilfreds med, er en del, som det lykkedes FOA at undgå at få med:

- Nemlig nogle særlige former for lokale lønforhandlinger, som vores arbejdsgiver ville have. Det handler om, at man alle sammen får lønstigninger, men det kan være, at man går glip af en del af lønstigningen, fordi det skal forhandles lokalt.

- Det var den hurdle, der trak flest tænder ud, som det til sidst lykkedes at undgå at få med, siger han.

Forliget skal nu indgå i det samlede mæglingsforslag fra forligsmanden, der formentlig fremsættes om kort tid. Herefter skal medlemmerne stemme om forslaget.

FOA har også fritvalgsoverenskomster med Dansk Industri, DI, og KA-Pleje, hvor der ikke er indgået forlig endnu.

Forhandlingerne med DI om et forlig for de private pleje- og omsorgsansatte brød sammen torsdag, men blev indgået mandag efter weekenden.

/ritzau/

Emneord: Overenskomstaftale, Overenskomster, FOA, Dansk Erhverv, Privat velfærd, Hjemmeplejeområdet, Offentligt privat samarbejde, OPS, Dennis Kristensen, 200317-1
Ritzau på DenOffentlige.dk Ritzaus Bureau har i mere end 100 år haft en helt særlig rolle i det danske samfund. Men bureauet er hverken kongeligt eller ”officielt”. Siden etableringen i 1866 har Ritzaus Bureau været privat...
Aktivitet: Artikler: 5217

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.17 Politik
  Danmark uden gæld i udenlandsk valuta for første gang siden 1834

  Mandag den 20. marts afdrager Danmark sit sidste lån i udenlandsk valuta. Afviklingen af lånet på 1,5 milliarder US dollar betyder, at den danske stat ikke længere har gæld i andre valutaer end danske kroner. Det er første gang i mindst 183 år.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige