Danmarks samskabte medie: Rundt om udgivere og temaer på DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med en lang række udgivere og redaktører for vores brede indhold. Mød flere af dem her og læs om vores filosofi.

Fremtidens offentlige ledelse, velfærdsdebatten, socialdebatten, samskabelse, EU, voksenuddannelser, kommuner, regioner, bosteder, organisationer og konsulenter. Alle disse områder er repræsenteret på DenOffentlige med udgivere, der tager medansvar i debatten, deler viden og erfaringer.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

Herunder har vi samlet vi introduktion og links til aktørerne inden for de forskellige temaer, så du får et aktuelt overblik og mulighed for at komme tættere på de enkelte udgivere.

Tak fordi du læser med - hvis din organisation vil finde sin plads, så skriv til os.

 

Samskabelse på et samskabt medie

Nok er lokomotivet på DenOffentlige vores redaktionelt uafhængige indhold dels egenproduktion og dels baseret på Ritzau. Men DenOffentlige er meget mere end det.

Med deltagelse af bl.a. Samskabelsesbevægelsen, Assens Kommune og Sager der Samler har vi oprettet en selvstændig sektion om samskabelse med cases, nyheder, debat og videndeling om det nye sort i den offentlige sektor.

Med sektioner som denne samler vi indhold fra både gæster, udgivere og redaktionen og skaber dermed en tema-sektion, hvor du altid kan finde inspiration og aktuel viden om samskabelse.

 

Ledelsesdebatten formes på DenOffentlige

I samarbejde med netværket Forum for fremtidens offentlige ledelse og styring er DenOffentlige blevet centralt omdrejningspunkt for nye styringsformer, ledelsesdebatten, forskning og den såkaldte frontlinie, der prøver og erfarer i hverdagen.

Sæt en dagsorden - bliv redaktør for dit eget indhold

DenOffentlige er fremtidens medie for videndeling og konstruktiv kommunikation. Du og din organisation kan blive redaktør for jeres eget indhold på DenOffentlige ligesom flere og flere andre allerede er. Kontakt udgiverkonsulent Claus Grønborg for at høre mere.

Du kan læse endnu mere her.

Her bidrager en række vidende aktører fra RUC-professor Jacob Torfing over Offentligt Ansattes Organisationer (OAO), Foreniningen af Kommunale Social- Arbejdsmarkeds- og Sundhedschefer (FSD), konsulenterne Hammer & Hollænder og De4Vinde, Center for Public Leadership, University College Sjælland, Center for Offentlig Innovation, Delotte og efter sommerferien er vi stolte af at byde Ledelseskommissionen og Aarhus Kommune velkommen i debatten.

 

Socialområdet er præget af socialkrisen

Aktører som eksempelvis Kirkens Korshær, LOS - de private sociale tilbud, Huset Zornig, VUC, Socialt Udviklingscenter SUS, Foreningen af Social-, Arbejdsmarkeds- og Sundhedschefer (FSD), Code of Care samt flere selvstændige bosteder er med til at skabe en dynamisk social profil på DenOffentlige.

Vi kalder socialområdets konstante debat og mangeårige udfordringer for Socialkrisen, og på redaktionen har vi gentagne gange skrevet ledere og artikler, der sætter perspektiv på debatten. Den sociale modstandsbevægelse er navngivet af redaktionen, fordi de mange grupper af udsatte og frustrerede borgere, der er klemt og presset af reformer, i stigende grad samler sig i netværk, der både protesterer og hjælper hinanden.

 

Det offentligt private samarbejde udvikler sig på DenOffentlige

Gennem flere år har DenOffentlige søgt at skabe en konstruktiv debat i forholdet mellem offentlige og private aktører og interesser. Det - erkender vi - er en stadig udfordring, men med OAO, Dansk Industriindkøbernes egen forening IKA og Sekretariatet for Grønne Indkøb som aktive deltagere suppleret stærkt med en ekspert som Steen Houmark, der perspektiverer og provokerer, er OPS-debatten i konstant udvikling.

 

Sundhedsdebatten mellem hospitaler, digitalosering og forebyggelse

Med bl.a. Region Hovedstaden og den praktiserende læge og formand for Patientdataforeningen, Thomas Birk Kristiansen, er sundhedsområdet i udvikling på DenOffentlige.

Sammen med psykiatriområdet, hvor børne- og ungdomspsykiater Nina Tejs Jørrings blogs er meget læst, og temaet fremtidens hospitaler, hvor vi samler nyt fra hospitalsbyggerierne, er hele sundheds- og forebyggelsesområdet til konstant debat.

 

Kulturen og Europadebatten på babystadiet

Nye politiske og værdimæssigt væsentlige områder er introduceret i år. I januar lancerede vi en ny europapolitisk sektion. Her har Europabevægelsen straks meldt sig ind ligesom den tidligere mangeårige informationsaktivist - han var bannerfører for den danske kampagne for et ja til EF i 1972 - og direktør i Europa-Kommissionen, Niels Jørgen Thøgersen, er blogger på sektionen, hvor vi samler væsentlige historier fra, om og med relevans for EU-debatten. 

I forsommeren kunne vi lancere en ny kultursektion i samarbejde med Christian Have, der er en af landets mest aktive og respekterede kultureksperter. Han har opbygget Have Kommunikation, som blandt andet har været medinitiativtager til det årlige Kulturmødet, der også vil være at finde på DenOffentlige i fremtiden. 

 

DenOffentlige skaber netværk og konstruktiv videndeling

På DenOffentlige ønsker vi at fremme konstruktiv videndeling og skabe en platform, der møder læsernes daglige informationsbehov med udvalgte væsentlige historier. Vi sorterer støjen fra, fordi vi aldrig har haft adgang til så meget viden og information, og aldrig brugt den så dårligt. Kun ved at gøre op med støjens dominans kan vi skabe en ny konstruktiv oplysningstid.

Konsekvensen af DenOffentlige's tilgang er, at debatten er i konstant udvikling, fordi vores udgivere alle er en del af et fælles konstruktivt kritisk medie.

 

Redaktionelle principper

Redaktionen på DenOffentlige anerkender, at man kan fejle. Men vi har meget lille forståelse for snyd og svindel. Det får alle udgivere at vide inden de går igang og bliver en del af mediet. Alt indhold på DenOffentlige er ligestillet - men prioriteres ud fra publicistiske principper - uanset om det er uafhængigt redaktionelt stof eller historier fra en aktiv udgiver. Du kan læse vores kodeks her.

På den måde er redaktionen tæt på alle stofområder og alt indhold fra udgivere er ansvarligt.

Tak fordi du læser med. 

 

 
Emneord: Om DenOffentlige, Udgivere, Videndeling, Samskabelse, Public service, Medier, Sociale medier, Velfærdsdebatten, DenOffentlige
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 155

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.06.17 Politik
  Indkøbere sætter videndeling i system

  Giv og få ti-fold igen er filosofien bag IKAs nye tiltag ”IKA-circle”. Her kan deltagerne på en nem og overskuelig måde dele hinandens skabeloner, vejledninger, analyser og strategier.

 • 09.06.17 Velfærd
  Konsulenthus og tænketank vil styrke Danmark

  Samarbejdet er en del af et nyt initiativ - Small Great Nation - som skal styrke Danmarks position inden for vækst, digitalisering og globalisering.

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 07.04.17 Politik
  Fremtidens støtte til medier: Danskerne inviteres til at bidrage

  Danskerne bliver inviteret til at komme med input til det kommende medieforlig, der bl.a. omfatter licensmidler og mediestøtte.

 • 01.12.16 Ledelse
  Netmedie udfordrer journalistisk grundprincip

  Netmediet DenOffentlige tilbyder virksomheder og organisationer at købe sig adgang til at blive redaktører for deres eget indhold. Det sker helt åbent, og læserne navigerer erfarent mellem traditionelt journalistisk indhold og artikler fra udgivere. Læsertallet vokser støt.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige