Først var der for få socialrådgivere: Nu er der for mange til pladsen

Først fik Odense kritik for sagsbehandling, så ansatte de flere socialrådgivere og nu er der ikke plads, så samtaler med borgerne sker i stuvende lokaler. Det skriver DR Fyn.

- Dagligt overtræder Odense Kommune loven, når de afholder samtaler med ledige borgere.

Sådan lyder påstanden fra formanden for Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd, Anne Jørgensen.

Siden nytår har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune ansat over 190 nye sagsbehandlere. Det har sat kontorpladsen så meget under pres, at sagsbehandlerne nogle gange sidder i kontorer, hvor der er flere borgersamtaler i gang på en gang.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte. Er gratis og debat, videndeling og nyheder, som 100.000 mennesker hver måned læser. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Det er dybt problematisk og i strid med loven, mener Anne Jørgensen.

- Loven siger, at der er tavshedspligt omkring personfølsomme oplysninger. Så der skal man jo selvfølgelig som offentlig myndighed sørge for, at man kan tale fortroligt om de problemer, man nu har, uden at nogen andre borgere eller andre ansatte kan høre det, siger Anne Jørgensen til DR Fyn.

Kan man ikke holde en samtale, uden at andre kan lytte med, så er det i strid med loven, forklarer professor i socialret, dr. jur., Kirsten Ketscher fra Københavns Universitet.

- Det er ulovligt, hvis samtalerne holdes under forhold, hvor oplysninger kommer personer for øre, som ikke har adgang til at få de oplysninger. Og det vil jo være tilfældet her, siger Kirsten Ketscher.

Stabschef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune Camilla Staal Axelsen erkender, at forvaltningen har store pladsproblemer i øjeblikket.

Hun kan derfor ikke given nogen garanti for, at tavshedspligten ikke bliver overtrådt på grund de massive pladsproblemer, som forvaltningen i øjeblikket lider under.

- Det kan jeg ikke garantere. Men vi arbejder på højtryk på, at vi selvfølgelig sikrer den her tavshedspligt. Der er nogen steder, hvor vi er maks. pressede, men lige så snart vi opdager det, så griber vi fat om det og prøver at løse det, siger Camilla Staal Axelsen.

Emneord: Sagsbehandling, Odense Kommune, Socialrådgivere, Fortrolighed, Socialkrisen, Socialkrise, 121017
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1304 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
  • 12.10.17 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér
    Tavshedspligten

    Det er vel ikke ulovligt, hvis en medarbejder overhører en samtale - de er vel underlagt samme tavshedspligt?

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige