”Den nordiske public service-model er unik. Den skal vi udvikle og samtidig værne om midt i den hæsblæsende digitale udvikling," udtaler kulturminister Marianne Jelved (R).

Nordiske ministre vil fremtidssikre public service

De nordiske kulturministre har netop, i en fælles erklæring, givet hinanden håndslag på at arbejde for, at public service-medierne i Norden i et digitalt medielandskab fortsat skal understøtte den demokratiske debat og sikre et uafhængigt nyhedsudbud.

Det sker efter en fælles nordisk temadrøftelse om public service i anledning af Nordisk Ministerråds møde i Thorshavn den 12.-13. maj, hvor repræsentanter fra de nordiske public service-institutioner også deltog. 

Marianne Jelved, kulturminister og form. for Nordisk Ministerråd siger: 
”Den nordiske public service-model er unik. Den skal vi udvikle og samtidig værne om midt i den hæsblæsende digitale udvikling. Her er det vigtigt, at vi i Norden samarbejder om at sikre, at nordiske borgere får et uafhængigt nyhedsudbud og et bredt udbud af originalt, udfordrende og vedkommende public service-indhold af høj kvalitet, der afspejler de enkelte nordiske landes kulturelle og samfundsmæssige værdier. Det glæder mig, at vi i dag kan give hinanden håndslag på den målsætning.”


Om erklæringen
Nordiske medieforbrugere vælger i stigende grad selv, hvad de vil se og hvornår, og det udfordrer de nordiske public service mediers formål og funktion. Ministrene understregede derfor, at reguleringen af public service-medierne skal give mulighed for, at de kan distribuere deres indhold, så det er tilgængeligt og værdifuldt for alle borgere i den digitale medieverden. Det er især vigtigt i forhold til børn og unge, fordi de udgør den fælles fremtid.

Ministrene vil fortsætte dialogen både om de nordiske public service-mediers rolle i den digitale medievirkelighed og om reguleringen af dem.

Læs hele erklæringen her.

Emneord: Kulturministeriet, Public service, Norden, Demokrati, Digitaliseringstrategi
Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 54 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige