Ny rapport: Kommunerne kan opnå fordele ved privat samarbejde på ældre- og sundhedsområdet

Erfaringer med at sende specifikke områder i udbud hos private leverandører er overvejende positive. Det viser en rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde.

Der kan være ressourcer at spare for regionerne, når de sender sundhedsydelser i udbud. Det viser en rapport, som Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde har udarbejdet. Rapporten beskriver erfaringer med at anvende private leverandører via udbud på det regionale sundhedsområde. Den viser, at erfaringerne på de undersøgte sundhedsområder overvejende er positive, men at succesen bl.a. afhænger af, om der er en tæt og åben dialog mellem regionen og leverandørerne.

De ti cases, som er undersøgt i rapporten, ligger inden for disse sundhedsområder:

 • Urologi
 • MR-scanninger
 • Neurologi
 • Øjenlægeydelser (grå stær operationer)
 • Ortopædkirurgi

De undersøgte cases i rapporten viser desuden, at regionernes forventninger til udbuddene er blevet indfriet. Udbuddene har både sikret hurtig udredning og behandling af patienter, og givet regionen økonomiske besparelser sammenlignet med omkostningerne ved at sende patienter videre via det udvidede frie sygehusvalg. 

Formand for Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde, Mai Buch, siger:

”Både regioner og leverandører giver udtryk for, at de har overvejende positive erfaringer med at udbyde sundhedsydelser privat.”

”Hovedparten af regionerne giver desuden udtryk for, at tæt og åben dialog mellem regionen og leverandøren er et nødvendigt udgangspunkt for et godt samarbejde.”

Læs hele rapporten ” Rapport om brug af private leverandører på der regionale sundhedsområde”  

Emneord: ROPS, OPS, Sundhedsområdet
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1278 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 15.09.17 Niels
  samarbejde er en god idé

  Jeg mener også der kan være store fordele ved at samarbejde med eksempelvis kiropraktikkere og fysioterapeueter som eks. www.asfysioterapi.dk

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 22.10.17 Ledelse
  Sundhedsvæsenet har stadig brug for lægesekretærer

  Region Hovedstaden og HK er ovenpå den seneste tids debat om sundhedsplatformen blevet enige om at udarbejde en fælles vision for lægesekretærernes fremtidige opgaver, samt se på behovet for kompetencer og uddannelse.

 • 11.10.17 Velfærd
  Nu er der 1 million organdonorer

  På lørdag er det den årlige organdonationsdag. Og hvilken bedre måde at markere dagen end med nyheden om, at donor nummer 1.000.000 for ganske nyligt har ladet sig registrere.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige