Ny rapport: Kommunerne kan opnå fordele ved privat samarbejde på ældre- og sundhedsområdet

Erfaringer med at sende specifikke områder i udbud hos private leverandører er overvejende positive. Det viser en rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde.

Der kan være ressourcer at spare for regionerne, når de sender sundhedsydelser i udbud. Det viser en rapport, som Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde har udarbejdet. Rapporten beskriver erfaringer med at anvende private leverandører via udbud på det regionale sundhedsområde. Den viser, at erfaringerne på de undersøgte sundhedsområder overvejende er positive, men at succesen bl.a. afhænger af, om der er en tæt og åben dialog mellem regionen og leverandørerne.

De ti cases, som er undersøgt i rapporten, ligger inden for disse sundhedsområder:

 • Urologi
 • MR-scanninger
 • Neurologi
 • Øjenlægeydelser (grå stær operationer)
 • Ortopædkirurgi

De undersøgte cases i rapporten viser desuden, at regionernes forventninger til udbuddene er blevet indfriet. Udbuddene har både sikret hurtig udredning og behandling af patienter, og givet regionen økonomiske besparelser sammenlignet med omkostningerne ved at sende patienter videre via det udvidede frie sygehusvalg. 

Formand for Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde, Mai Buch, siger:

”Både regioner og leverandører giver udtryk for, at de har overvejende positive erfaringer med at udbyde sundhedsydelser privat.”

”Hovedparten af regionerne giver desuden udtryk for, at tæt og åben dialog mellem regionen og leverandøren er et nødvendigt udgangspunkt for et godt samarbejde.”

Læs hele rapporten ” Rapport om brug af private leverandører på der regionale sundhedsområde”  

Emneord: ROPS, OPS, Sundhedsområdet
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 934 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige