Region Nordjyllands sundhedshus i Pandrup har ingen læger. Det samme gælder for flere andre sundhedshus.

Ny skandale: Sundhedshuse for 190 mio samler støv

- Det er jo dybest set en fejlinvestering, siger formanden for de praktiserende lægers organisation i Nordjylland, Annemette Alstrup til DR Nordjylland.

Fire nordjyske sundhedshuse bygget af Region Nordjylland til en samlet pris på knap 190 millioner kroner står og samler støv. Husene skulle være fyldt med praktiserende læger, men lægerne ønsker ikke at arbejde i sundhedshusene.

- Det er jo dybest set en fejlinvestering, siger formanden for de praktiserende lægers organisation i Nordjylland, Annemette Alstrup. Hun ærgrer sig.

- De har ikke været attraktive nok.


Sundhedshusene i Hurup i Thy, Pandrup, Sæby og Brønderslev har potentielt plads til 35 praktiserende læger.

Læs også: Region Nordjylland: Der er læger i alle sundhedshuse

I Hurup er tre læger flyttet ind, Pandrup har tiltrukket nul læger. Brønderslev har tiltrukket nul læger. I Sæby havde Region Nordjylland på forhånd fået tilsagn fra 9 interesserede læger, men da huset stod færdigt, var kun en læge klar til at flytte ind.

Praktiserende læge Martin Bach Jensen, var med i processen i Sæby. Han er ikke en del af sundhedshuset i dag

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke har formået at bygge noget, som lægerne synes, det er attraktivt at flytte ind i.

DR Nordjylland har talt med flere læger, der har fravalgt at flytte ind i de nye sundhedshuse. I stedet har de valgt at investere i deres egne klinikker. De mener huslejen i sundhedshusene er for høj, og at de ikke har været inddraget ordentligt i byggeprocessen. Formand for de praktiserende læger i Nordjylland, Annemette Alstrup:

- Det håber jeg virkelig, man får taget ved lære af. Man har allerede på idestadiet forsømt at gå i dialog med de læger, man har tiltænkt husene. De viste sig ikke at være attraktive nok. 

Det er kun Nordjylland, der har problemer med at lokke praktiserende læger til indrette lægepraksis i nybyggede sundhedshuse.

Landets øvrige regioner har ikke samme problemer. Det viser tal, som DR Nordjylland er i besiddelse af.

Formand for Region Nordjylland, Ulla Astman, afviser kritikken af processen i forbindelse med opførelse af fire nye sundhedshuse.

- De Praktiserende Lægers Organisation og lægerne selv har været inviteret til at deltage i hele processen. De har faktisk selv valgt at trække sig fra byggeprojekterne og de styregrupper, der var nedsat, siger hun til DR Nordjylland.

Ulla Astman mener, at regionens dør stod åben.

- Det gør den stadigvæk. Hvis lægerne har nogle nye ideer til, hvad vi skal gøre, så lytter vi gerne.

 

Emneord: Skandaler, Region Nordjylland, Ulla Astman, PLO, Praktiserende Lægers Organisation, Annemette Alstrup, Sundhedshus
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 983 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 07.12.15 Steen Jensen
  Sundhedshus

  Det burde undre, men det gør det ofte ikke. En socialdemokratisk regionsrådsformand forstår ikke, hvorfor lægerne ikke vil være med.

  I Region Hovedstaden fatter den socialdemokratisk regionsrådsformand heller ikke, hvorfor borgerne er utilfredse med vores lægevagt - 1813!

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 09.12.15 Ledelse
  Der er læger i alle nordjyske sundhedshuse

  Der praktiserer nu, hvad der svarer til 11 læger i de fire nordjyske sundhedshuse, der er åbnet i løbet af de seneste to år. Flere læger starter praksis fra nytår.

 • 08.12.15 Velfærd
  National satsning skal opspore KOL-patienter tidligere

  PRESSSEMEDDELELSE - Regeringen, Danske Regioner og KL sætter gang i en national satsning for mennesker med lungesygdomme. Satsningen, som der er sat 250 mio. kr. af til, skal bl.a. føre til, at lungesygdommen KOL bliver opdaget langt tidligere.

 • 09.01.15 Ledelse
  Rapport: Sådan kan borgerne få et stærkere akutsystem i Region Hovedstaden

  Ifølge en ny evaluering har Region Hovedstadens enstrengede akutordning med 1813 i spidsen udviklet sig meget i løbet af 2014.

 • 07.08.14 Infrastruktur
  Vi arbejder for et sundhedshus på Helsingør Hospital

  Der har været meget debat om, hvorvidt det tidligere hospital i Helsingør kan anvendes til visitationscenter for Udlændingestyrelsen efter den 1. januar 2015. Det er i denne sammenhæng vigtigt at huske, at Helsingør Kommune og Region Hovedstaden har fælles interesser med bygningen fra denne dato, understreger borgmester Benedikte Kiær og Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

 • 04.12.12
  Sygehusbyggeri skaber innovation og arbejdspladser i Nordjylland

  En intelligent forsendelseskasse som kan forbedre kvaliteten af blodprøver og diagnoser. Det bliver næste skud på stammen i Regionen og Vækstforums indsats for at skabe nye, innovative løsninger og flere nordjyske arbejdspladser i forbindelse med byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital. Projektet har netop modtaget 4 mio. kr. fra Fornyelsesfonden.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige