Ny talepædagog-uddannelse på Sjælland

For første gang er det nu muligt at læse en komplet pædagogisk diplomuddannelse i logopædi i Region Sjælland. Uddannelsen bruges primært til rekruttering af talepædagoger, men giver også andre jobmuligheder.

University College Sjælland etablerer nu - for første gang i Region Sjælland - en komplet pædagogisk diplomuddannelse (PD) i logopædi. Uddannelsen kommer til at foregå på Campus Roskilde og ventes dermed at kunne tiltrække studerende fra hele Sjælland. Typisk tages uddannelsen af pædagoger, folkeskolelærere eller andre relevante fagpersoner, der gennem 2-3 års efteruddannelse i fritiden kan gennemføre studiet.

Logopædi-uddannede arbejder typisk som talepædagoger i kommunerne, der støtter børn og unge med særlige behov i de kommunale ”Pædagogisk Psykologisk Rådgivning”. Logopædi har også anvendelse i andre specialtilbud til børn og unge. De uddannede vil også kunne kvalificere sig til stillinger inden for eksempelvis voksenområdet, fx i regi af et regionalt taleinstitut, kommunikationscenter eller sygehus.

Mange kan komme ind
For at komme ind på uddannelsen kræves normalt en kort eller mellemlang videregående uddannelse, der typisk vil være som lærer eller pædagog. Ved manglende formelle kompetencer kan ansøgere få en såkaldt realkompetencevurdering, der skal afklare, om ansøgeren har evnerne til at gennemføre studiet.
Uddannelsen omfatter en række generelle studier i pædagogik og forskning på området, ligesom der specifikt undervises i at håndtere problemer med eksempelvis sproglige vanskeligheder, talevanskeligheder, hørevanskeligheder og skriftsproglige vanskeligheder. Emner som fonetik, stemmedannelse og anatomi er også en del af studiet.
Om uddannelsen varer to år eller mere afhænger af, hvor meget tid den studerende har til at gennemføre flere moduler samtidig. Det vil være muligt at kombinere studiet med fuldtidsarbejde.

Professionelt hold
At det er lykkedes at etablere uddannelsen i Region Sjælland skyldes især, at UCSJ har fået opbygget og udvidet sin ekspertise på området, hvilket glæder uddannelseskonsulent i UCSJ, lektor i psykologi Else Malini-Simonsen:
- I hver eneste kommune er der behov for logopæder, og da beskæftigelsesmulighederne er gode, er det dejligt, at vi selv kan uddanne dem her i regionen. Jeg er sikker på, at vi nok skal få uddannelsespladserne fyldt op, siger Else Malini-Simonsen, der vurderer, at der vil være cirka 15-20 personer på første hold, som starter til september.

Link til uddannelsen
Her.

Yderligere information

Uddannelseskonsulent, Cand.psych. Else Malini-Simonsen, esi@ucsj.dk, telefon 7248 1267
Pressekonsulent Daniel Brøns, dabr@ucsj.dk, telefon 7248 1068

 

Emneord: Professionshøjskolen UCC, UCC Campus, Uddannelsesværktøj, Uddannelsesområdet, Pædagogik
Professionshøjskolen Absalon på DenOffentlige.dk Professionshøjskolen Absalon var indtil august 2017 kendt under navnet University College Sjælland, og er en af de syv professionshøjskoler, som blev etableret i august 2007. Vi er godt 600...
Aktivitet: Artikler: 127 | Events: 7 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.04.16 Ledelse
  Styringen af videregående uddannelser får et eftersyn

  Regeringen iværksætter et eftersyn, som skal se på, om uddannelsesinstitutionernes styringsmæssige rammer understøtter regeringens målsætninger om høj kvalitet og relevans i de videregående uddannelser.

 • 21.04.15 Ledelse
  Ny hjemmeside hjælper unge med at vælge uddannelse

  Regeringen lancerer i dag et nyt digitalt værktøj, der skal gøre det lettere for unge uddannelsessøgende at sammenligne og vælge uddannelse. Værktøjet viser blandt andet, hvor mange der er faldet fra uddannelserne, hvilke brancher de færdiguddannede har fundet job i, og hvor meget de tjener.

 • 12.03.15 Velfærd
  Region Sjælland først med blåstemplede professionshøjskoler

  Som den første professionshøjskole i Danmark er University College Sjælland nu indstillet til den højeste officielle anerkendelse for kvalitetssikringen - en positiv akkreditering.

 • 06.01.15 Velfærd
  Praktik puffer skoletrætte unge videre

  Unge uden udsigt til at kunne tage en almindelig uddannelse får en hestesko ind i arbejds- og studielivet gennem et 2-årigt egu-forløb med stor vægt på praktik. En bevilling på 300.000 kroner skal bruges på tilskud til elevernes praktikløn.

 • 04.11.14 Velfærd
  Bygge- og anlægsbranchen efterlyser unge, der vil have en erhvervsuddannelse

  Tingene kan hurtigt vende. Hvor der i nogle år var mangel på praktikpladser, hvis man startede på en erhvervsuddannelse i det vendsysselske, er virkeligheden i dag en anden. Vendsysselske virksomheder må se langt efter unge, der vil i lære, og som vil være med at til at sikre, vi har håndværkere nok til at løse morgendagens byggeopgaver.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige