Ny uddannelsesdirektør på University College Nordjylland

University College Nordjylland (UCN) har ansat ny uddannelsesdirektør med ansvar for udvikling og drift af UCN’s 35 forskellige grunduddannelser.

Peter Møller Pedersen kommer fra en stilling som uddannelseschef på VIA University College, hvor han de seneste 10 år har haft det overordnede ansvar for pædagoguddannelsen m.fl. Han har tidligere været udviklingschef for et CVU og leder af en enhed for professionsstudier.

- Peter Møller Pedersen har en meget stærk kombination af strategisk ledelseserfaring, dyb indsigt i uddannelsessektoren og et skarpt blik for forskning og udvikling. Vi er derfor sikre på, at vi har fundet den rigtige person til at stå i spidsen for udvikling og drift af UCN’s grunduddannelser i en tid, hvor vi står over for mange store udfordringer, siger rektor på UCN Lene Augusta Jørgensen, der har været formand for bedømmelsesudvalget.

Peter Møller Pedersen vil blandt andet få til opgave at være drivkraft for udvikling af kvalitet og relevans i UCN’s grunduddannelser i en tid med stramme økonomiske vilkår og for at skabe et målrettet tværgående samarbejde med afsæt i UCN’s strategi 2020.

- Vi har i UCN store ambitioner om at uddanne kvalificerede studerende, skabe værdi med samarbejdspartnere og for Nordjylland i det hele taget. Det kan kun lykkes, hvis vi har en ledelse, som er i stand til at skabe dialog og samarbejde både indadtil og udadtil, og det har også været en af begrundelserne for valget af Peter Møller Pedersen. Han har stort kendskab til vores sektor og forstår vigtigheden af at skabe gode processer og godt samarbejde med afsæt i kerneopgaven, siger rektor Lene Augusta Jørgensen.


Peter Møller Pedersen glæder sig til at starte på UCN og dermed vende tilbage til det nordjyske, hvor han i sin tid er uddannet.

- Jeg kender UCN som en visionær uddannelsesinstitution, og jeg glæder mig til at blive en del af det hold, som sammen skaber gode og relevante uddannelser. For mig er det især spændende, at UCN har Danmarks måske bredeste udbud af professionsuddannelser. Det ser jeg som en stor styrke og et stort potentiale for at gå nye veje. Jeg er ydmyg over for den opgave jeg står foran, men ser også frem til at være med til at sætte en klar retning og ambition for vores udvikling fremover, siger Peter Møller Pedersen.

Ansættelsen af Peter Møller Pedersen er besluttet af UCN’s bestyrelse, som ledes af bestyrelsesformand Ulla Astman. 
 
OM Peter Møller Pedersen
 
Ansættelser
2011-: Æresprofessor ved University of Bucharest.
2007-: Uddannelseschef, VIA University College (2007-10: Studierektor).
2007-10: Ekstern lektor, Aalborg Universitet. Institut for filosofi, uddannelse og læring.
2005-07: Udviklingschef, CVU Midt-Vest.
2004-05: Leder af Enhed for Professionsstudier, CVU Midt-Vest.
1993-04: Projektleder og seminarielærer på Viborg-Seminariet. Fra 2001: seminarielektor.
1992-93: Årsvikar i samfundsfag ved gymnasierne i Dronninglund og Støvring.
1992: Projektmedarbejder på Arbejdsformidlingen Nordjylland.
Uddannelse
2017: Ledelsesudvikling for chefer i VIA University College
2014: Individuel ledelsesudvikling, Udviklingskonsulenterne UKON
2004: Ph.d. Institut for Uddannelsesforskning, RUC.
1998: Suppleringsuddannelse i voksenpædagogik Åbent Universitet (VPÅ).
1991: Uddannelse som cand. mag. på Aalborg Universitetscenter, med hovedfag i samfundsfag og suppleringsuddannelse i kommunikation.
1983: Matematisk/fysisk studentereksamen fra Herning Gymnasium.
Privat
Gift og har tre børn. Bosiddende i Skals i Midtjylland.
 
Emneord: University College Nord, VIA University College, Peter Møller Pedersen, 230617
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1344 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.01.18 Ledelse
  Kommune tester 31.000 unges forhold til deling af nøgenbilleder

  31.000 unge i alderen 16-24 år bliver nu bedt om at svare på spørgsmål om, hvad de mener om eks. hævnporno, deling af nøgenbilleder og profilhacking i Odense Kommune. Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen skal bruges til indsatser, som kan give de unge en sund digital adfærd, hvor de tænker over konsekvenserne, inden de trykker på del-knappen.

 • 12.01.18 Ledelse
  Husk de nye takster, når du udbetaler løn i 2018

  Har du ansatte på lønningslisten, er der en række ting, du skal være opmærksom på ved årsskiftet. Som det er tilfældet hvert år, er der en stribe takster, der ændrer sig i det nye år. Du skal også være sikker på at få placeret feriepengene rigtigt.

 • 09.01.18 Ledelse
  Årets business case undersøgelse: Gevinsterne halter stadig!

  Gevinstrealisering halter stadig i virksomhederne. Men flere - også offentlige virksomheder - erkender, at en business case er vigtig, viser året business case undersøgelse.

 • 17.12.15 Ledelse
  Fagenes Festival: Elever kan dyste i folkeskolens fag

  Nu får skoleelever mulighed for at dyste i folkeskolens fag til Fagenes Festival. Med 10 millioner fra Undervisningsministeriet får grundskolen nu en fagfestival. Inspirationen kommer fra DM i Skills – de årlige Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelsesfagene.

 • 04.10.13 Velfærd
  Studerende skal løse kommunale udfordringer

  Hvordan gør vi frivillighed på ældreområdet fedt at prale med? Hvordan finder vi de unge frivillige? Og hvordan skal frivillige give ensomme ældre det nærvær, de mangler i hverdagen? De spørgsmål er studerende fra VIA University College i Randers blevet sat til at besvare.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige