Nye problemer for Forenede: Kommune mistænker social dumping

- Vi har gennem tre måneder lavet en meget stor stikprøve i børneinstitutionerne, og vi mener, at forholdene er alarmerende, fastslår kontrolchef i Odense over for Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune mistænker rengøringskoncernen Forenede Service for at udføre social dumping, skriver Fyens Stiftstidende.

Forenede Service får 20 millioner kroner om året for at gøre rent i 220 børneinstitutioner og skoler i Odense, men en aktion fra Odense Kommunes kontrolgruppe afdækker, at mange af rengøringsfolkene angiveligt ikke får løn for det antal timer, de arbejder. 

Forholdene er så graverende, at Cecilie Schwartz Førby, leder af kontrolgruppen og af afdelingen for udbud og kontrakt, har bedt virksomheden om en redegørelse og om at rette op på forholdene i løbet af den næste måned.

- Vi har gennem tre måneder lavet en meget stor stikprøve i børneinstitutionerne, og vi mener, at forholdene er alarmerende, fastslår kontrolchefen.

- Vores kontrol viser blandt andet, at flere ansatte i Forenede Service tilsyneladende arbejder mange flere timer, end de får løn for, og at mange ikke får tillæg, som de er berettiget til ifølge overenskomsten. 

- Den måde vil vi ikke have, at mennesker bliver behandlet på, siger Cecilie Schwartz Førby.

Hans Fog, adm. direktør i Forenede Service, fastslår, at medarbejderne har fået deres overenskomstmæssige løn.

- Skulle der mangle et enkelt nattillæg, så udbetaler vi naturligvis et nattillæg. Hvor der er mange mennesker samlet, opstår der altid fejl, siger direktøren, som erklærer sig glad for kontrol.

Forenede Service er privatejet og Danmarks næststørste rengøringskoncern med afdelinger landet over. 

Selskabet, der har haft flere dårlige sager på Sjælland, indgik i august 2014 en fire-årig kontrakt med Odense Kommune til en værdi af i alt 80 millioner kroner.

Ved et konstateret brud på arbejdsklausulen spænder Odense Kommunes sanktionsmuligheder over for leverandører fra bøde i den milde ende til i sidste ende at ophæve kontrakten.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Rengøringsbranchen, Forenede Service, Hans Fog, Cecilie Schwartz Førby
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1277 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 17.05.16 Kim Wittenburg Kolbe
  Manglende betaling!

  Hvorfor er vi ikke forbavsede?
  "Hvor der er mange mennesker opstår der altid fejl"
  Nææ ikke, hvis man er omhyggelig og har check på sin organisation og sine systemer.
  Mystisk, at fejlene skal opdages af en extern kontrol!

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige