Nye problemer for Forenede: Kommune mistænker social dumping

- Vi har gennem tre måneder lavet en meget stor stikprøve i børneinstitutionerne, og vi mener, at forholdene er alarmerende, fastslår kontrolchef i Odense over for Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune mistænker rengøringskoncernen Forenede Service for at udføre social dumping, skriver Fyens Stiftstidende.

Forenede Service får 20 millioner kroner om året for at gøre rent i 220 børneinstitutioner og skoler i Odense, men en aktion fra Odense Kommunes kontrolgruppe afdækker, at mange af rengøringsfolkene angiveligt ikke får løn for det antal timer, de arbejder. 

Forholdene er så graverende, at Cecilie Schwartz Førby, leder af kontrolgruppen og af afdelingen for udbud og kontrakt, har bedt virksomheden om en redegørelse og om at rette op på forholdene i løbet af den næste måned.

- Vi har gennem tre måneder lavet en meget stor stikprøve i børneinstitutionerne, og vi mener, at forholdene er alarmerende, fastslår kontrolchefen.

- Vores kontrol viser blandt andet, at flere ansatte i Forenede Service tilsyneladende arbejder mange flere timer, end de får løn for, og at mange ikke får tillæg, som de er berettiget til ifølge overenskomsten. 

- Den måde vil vi ikke have, at mennesker bliver behandlet på, siger Cecilie Schwartz Førby.

Hans Fog, adm. direktør i Forenede Service, fastslår, at medarbejderne har fået deres overenskomstmæssige løn.

- Skulle der mangle et enkelt nattillæg, så udbetaler vi naturligvis et nattillæg. Hvor der er mange mennesker samlet, opstår der altid fejl, siger direktøren, som erklærer sig glad for kontrol.

Forenede Service er privatejet og Danmarks næststørste rengøringskoncern med afdelinger landet over. 

Selskabet, der har haft flere dårlige sager på Sjælland, indgik i august 2014 en fire-årig kontrakt med Odense Kommune til en værdi af i alt 80 millioner kroner.

Ved et konstateret brud på arbejdsklausulen spænder Odense Kommunes sanktionsmuligheder over for leverandører fra bøde i den milde ende til i sidste ende at ophæve kontrakten.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Rengøringsbranchen, Forenede Service, Hans Fog, Cecilie Schwartz Førby
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 928 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 17.05.16 Kim Wittenburg Kolbe
  Manglende betaling!

  Hvorfor er vi ikke forbavsede?
  "Hvor der er mange mennesker opstår der altid fejl"
  Nææ ikke, hvis man er omhyggelig og har check på sin organisation og sine systemer.
  Mystisk, at fejlene skal opdages af en extern kontrol!

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige