Nye tal: Over én million danskere tager hjertemedicin

Aldrig har så mange danskere taget hjertemedicin. I alt tager 1,3 million danskere på 35 år eller derover medicin mod hjertekarsygdomme.

Det svarer til, at 41 procent af befolkningen på 35 år eller derover tager mindst én type medicin mod hjertekarsygdomme.

                Læs også: Bombe under udgiftterne: Ny dyr medicin på vej

Det er især medicin mod forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol, som størstedelen tager. Mange tager også blodfortyndende medicin eller medicin mod forstyrret hjerterytme.


Det fremgår af hjertetal.dk – en ny database om hjertekarsygdomme, som Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har lavet i samarbejde med Hjerteforeningen.

Stadig flere tager hjertemedicin

Databasen viser også, at antallet af danskere, der tager hjertemedicin, er stigende. Fra 2006 til 2012 er antallet af personer, som tager mindst én type hjertemedicin, steget med ca. 200.000 eller 18 procent. 

”Det er et stort antal, men forhåbentligt betyder det, at flere er beskyttet mod udvikling af eller tilbagefald af en hjertesygdom,” siger forsker ved Statens Institut for Folkesundhed, Nina Føns Johnsen, som har været med til at udvikle den nye database.  

Figuren viser antallet af mænd og kvinder, som har taget hjertemedicin i perioden 2006-2012.

 

Mange ældre tager hjertemedicin

Det er især ældre mennesker, der tager hjertemedicin, og der er også flere kvinder end mænd, der bruger hjertemedicin.

Det skyldes primært, at kvinder lever længere end mænd.

Ser man på andelen af personer, der tager hjertemedicin, så stiger andelen med alderen.

Ser man udelukkende på antallet af personer, der tager hjertemedicin, finder man flest blandt de midaldrende. Det skyldes, at der lever flere midaldrende end ældre i Danmark.

Der er kun få under 35 år, der lider af hjertekarsygdomme.

Hjertetal.dk indeholder oplysninger om forekomst, dødelighed og overlevelse af en lang række hjertekarsygdomme og behandlinger.

Databasen bygger på tal fra registre hos Danmarks Statistik og Statens Serum Institut.

Emneord: Hjertemedicin, Hjertetal, Statens Institut for Folkesundhed, Hjerteforeningen, Hjertekar sygdomme, Hjertepatienter, Kolesterol
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1029 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 09.05.17 Velfærd
  Verdenskendt professor holder børne- og ungdomskonference i Danmark

  En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme – professor Kenneth J. Gergen – er medarrangør, når Center for Skole og Læring, University College Sjælland i efteråret holder en stor konference om udsatte.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 05.05.17 Velfærd
  Skolebørn finder narkolager i Otterup

  Elever fra en 3. klasse fandt et parti narko i buskads ved deres skole, oplyser Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse. Glasset var delvist nedgravet og indeholdt et parti amfetamin.

 • 24.01.14 Velfærd
  Ny undersøgelse: Intet fald i rygere sidste år

  90.000 danskere kæmper lige nu med at kvitte tobakken, men andelen af dagligrygere er ikke faldet det seneste år. Flere bruger e-cigaretter. Mindre end halvdelen af danskerne ved, at rygning kan give kræft andre steder end i lungerne, og hver fjerde ved ikke, at rygning er årsag til blodpropper.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige