Barns død får konsekvenser for børnepasning

29/06/2011 22:55

Nick Allentoft

Drengs kvælning i barnevognsele får Sønderborg Kommune til at lave en lang række nye regler for børnepasning.

Pædagoger og dagplejemødre i Sønderborg Kommune bliver nu pålagt omfattende sikkerhedstjek af sovende børn.
Det sker som en udløber af, at en halvandet år gammel dreng den 19. maj hos sin dagplejemor i Broager blev kvalt i en barnevognssele, som han var spændt fast i under sin eftermiddagssøvn.
Barnevognselen var typegodkendt af myndighederne. Men drengen blev formentlig kvalt af, at han lå forkert i barnevognen, konkluderede ligsynet.
Kommunen har nu udstedt en lang sikkerhedsinstruks om, hvordan pædagogerne i daginstitutionerne og dagplejemødrene skal forholde sig, når småbørn lægges til at sove.
Børn må ikke længere sove i barnevogne uden sikkerhedssele. Så urolige børn skal lægges til at sove inden døre på en madras, en campingseng eller et sovetelt.
Hvis pædagogerne eller dagplejerne tvivler på, at et barn er egnet til at sove i barnevognssele, så skal beslutningen tages af den daglige, pædagogiske leder eller tilsynsførende.
Barnevogne skal også altid placeres, så de voksne kan se og høre børnene. Og de skal altid hver gang tjekke selerne for, om spænder eller lynlåse er slidte og fungerer korrekt.
Pædagogerne og dagplejemødrene skal også hver gang tjekke, om fluenet passer til vognens størrelse og er fastgjort korrekt.
Og hvis barnet har sin egen barnevogn med hjemme fra, så skal personalet også hver gang tjekke sikkerheden.
Sikkerhedsinstruksen er udarbejdet af kommunelægen, sundhedsplejen, repræsentanter for pædagogerne og dagplejerne, dagtilbudsledere og forvaltningen.
- Vi har ikke hidtil haft en instruks for sikkerhed for sovende børn, og derfor skal vi også i tæt dialog med medarbejderne om at implementere de rimeligt skrappe krav til sikkerhed, hvor vi tydeliggør, hvad sikkerhedskravene er, og hvem der har ansvaret, siger pædagogisk administrativ koordinator Svend Aage Petrat-Meyer.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce