KMD: Prisaftale er fornuftig

02/02/2012 14:39

Nick Allentoft

KMD's priser fra år 2009 til 2012 skal undersøges ned i de mindste detaljer af KOMBIT. KOMBIT er foreløbig igang med at indhente data om det fakturerede forbrug fra seks repræsentative kommuner, men noget tyder på, at man holder lidt i "håndbremsen" i KMD.

KOMBIT blev oprettet for blandt andet at kunne overvåge, om  transitionsaftalen efter salget af KMD blev overholdt.

Den regulerer hvor store prisstigninger KMD må lave på 17 monopol-systemer til kommunerne.

Formanden for Foreningen af Kommunale It-chefer, Jørgen Kristensen, har til Computerworld udtalt, at der hærger en krig om KMDs priser netop nu.

Hans vurdering er lidt firkantet sagt, at KMD i dag er presset på prisen på områder, hvor der er kommet konkurrence, som eksempelvis ERP-området, derfor skal der hentes penge andre steder.

Hvad er KMDs kommentar til KOMBIT-undersøgelsen?

- Idet KOMBIT undersøgelsen er vi i gang med at se på det og udfærdige svar til kommunerne, så jeg kan ikke hjælpe dig med mere end det lige nu, siger Christoffer Hellmann, Pressechef i KMD, til DenOffentligeSektor.dk

Hvad mener KMD om kommunernes kritik af de høje priser?

- Priserne reguleres af den såkaldte Transitionsaftale. Transitionsaftalen blev indgået mellem KMD og KL som tidligere ejer, inden KMD blev sat til salg. I KMD anser vi aftalen som fornuftig, da den regulerer og skaber klarhed over vilkår som priser, produktkvalitet, med videre. KMD holder sig naturligvis inden for de rammer, der er lagt i Transitionsaftalen.

Mest Læste

Annonce