Konstruktiv debatkultur og kommunikation

Ledelse

20/06/2013 09:38

I dag lancerer vi på DenOffentlige.dk første artikel i en lang række,  der skal udvide vores fokus på konstruktiv kommunikation - udgivet af RetorikMagasinet.

Professor i retorik ved Københavns Universitet, Christian Kock, indleder rækken med en vejledning til, hvordan vi kan spotte uskikkene i politisk argumentation. Vores politikere argumenterer mangelfuldt men forklædt, og dette fordummer og forvansker den offentlige debat. Vi skal som borgere være på vagt overfor dårlig offentlig argumentation, men dette kræver at vi har en fælles forståelse af, hvad der er god argumentation. Christian Kock har et kvalificeret bud på, hvordan vi som vælgere kan stille krav til vores politikere.

Læs Christian Kock: Den gode argumentations anatomi

Læs også snart næste artikel i rækken – interview med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der fortæller hvorfor hun mener, Debatten er blevet mindre relevant for borgerne.

Mediehuset DenOffentlige.dk bestræber sig på at bidrage til en levende, konstruktiv og udviklende debat i og omkring den offentlige sektor. Og her leverer netop RetorikMagasinet værdifuld indsigt, kvalificeret viden og vedkommende perspektivering indenfor et område der gennemsyrer vores samfund - retorikken.

Hvad overbeviser i kommunikation, og hvorfor? Hvordan fungerer den offentlige debat? Fungerer den overhovedet? Argumenterer vi godt, eller fortier, fordrejer og fordummer vi? Eller taler vi ganske enkelt forbi hinanden?

Sammen med RetorikMagasinet vil vi forsøge at sætte spot på tilstanden af debat- og kommunikationskulturen i Danmark.

 

Mest Læste

Annonce