Skat tjekker Roskilde Festival for svindel

24/06/2011 14:12

Nick Allentoft

Årets Roskilde Festival får besøg af kontrollanter fra Skat, som sikrer, at deltagerne overholder loven.

Kopivarer, flasker uden pant og ansatte uden kontrakt.
Det er nogle af Skats vigtigste mål, når myndighedens kontrollanter op til årets Roskilde Festival tjekker, om boderne og restauranterne i området overholder loven.
- Vi ser altid frem til at komme på Roskilde Festival, selvom vi sjældent har mulighed for at se og høre, hvad der foregår på scenerne.
- Vi har nok at gøre med at tale med gæster, ansatte og virksomheder, forklarer specialkonsulent Allan Kok.
Det er efterhånden en fast tradition, at Skat deltager på festivalen, og Allan Kok vurderer, at der er en positiv udvikling blandt deltagerne, når det handler om at overholde reglerne.
- Mange boder kommer igen hvert år og ved, at vi er her. De fleste er faktisk glade for vores kontrol, så de ikke bliver udkonkurreret af de brodne kar, siger han.
- Men selvom vi kan se, at mange virksomheder efterhånden har lært at følge reglerne, så kommer der jo nye virksomheder til hvert år. Dem tager vi lige en snak med, så vi kan sikre os, at de gør, som de skal, siger Allan Kok.
På og omkring festivalen kommer flere hundrede boder, som sælger alt mellem himmel og jord. De kommer fra alle verdenshjørner, og taler alle mulige sprog.
Men Skat vurderer selv, at myndighedens medarbejdere efterhånden har et sikkert øje for, hvilke boder og restauranter som skal kigges ekstra grundigt efter.
Dørene til Roskilde Festival åbner lørdag, og på torsdag begynder musikken så for alvor, når danske Veto spiller på Orange Scene. Andre store navne er P.J. Harvey, Iron Maiden og Kings of Leon.

Mest Læste

Annonce