Vejle vinder DM i afbureaukratisering

27/10/2011 09:53

Nick Allentoft

Vejle har skåret administrationsudgifter per indbygger med 15 procent. I Hvidovre er de steget 12 procent.

Det er ikke kun i fodbold, at Vejle ligger en division højere end Hvidovre.
Også når det gælder evnen til at skære ned i udgifterne til kontorfolk og papirclips, er de mere effektive i den østjyske kommune end hos kollegerne i den københavnske forstad, skriver Politiken.
På ét år er det lykkedes Vejle at bringe administrationsomkostningerne ned fra 5183 kroner per indbygger i 2009 til 4411 kroner sidste år. Det svarer til et fald på knap 15 procent.
I samme periode voksede Hvidovres udgifter til gengæld fra 5259 kroner til 5899 kroner per indbygger - en stigning på 12 procent.
De to kommuner udgør top og bund i en ny analyse, som forskningsinstitutionen AKF har udarbejdet i et forsøg på at måle effekterne af kommunalreformen, der i 2007 smeltede 271 kommuner sammen til 98, skriver Politiken.
Analysen viser, at de økonomiske gevinster ved reformen langsomt er begyndt at vise sig. Men dog kun i de 66 kommuner, der ligesom Vejle blev lagt sammen med andre.
De øvrige kommuner, der valgte at forblive som sig selv, har haft støt stigende udgifter til bureaukrati og administrative medarbejdere, og derfor brugte kommunerne samlet set stadig flere penge på administration sidste år end før reformen.
Vejle Kommune er i dag dobbelt så stor som før reformen, der ifølge kommunaldirektør Niels Ågesen gav en "god anledning til at kigge kritisk på sig selv" og skære ned i forvaltningerne og laget af ledere.
I dag er der efter fyringer og naturlig afgang 400 færre ansatte, og udgiften til administration er gået ned med 26 procent siden 2006, skriver Politiken.

Mest Læste

Annonce