DI: Øget kvalitet i ældreplejen med et udvidet og styrket frit valg

Borgernes stigende forventninger til serviceniveauet i ældreplejen og ønsker til individuelt tilpassede løsninger, sammenhæng i behandlingen og den demografiske udvikling nødvendiggør, at vi tilpasser organiseringen af vores ældrepleje til fremtiden.

DI Service og brancheorganisationen for velfærdsleverandører Dansk Sundhed og Velfærd ønsker at sætte organiseringen af fremtidens ældrepleje til debat.

”Vi kan se, at de ældre ønsker det frie valg og at fremtidens efterspørgsel kalder på større mangfoldighed og bedre sammenhæng i den tilbudte ældrepleje. Det nytter ikke noget, at vi krampagtigt fastholder de kommunale monopoler”, siger branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Med et oplæg under overskriften ”Øget kvalitet i ældreplejen” ønsker de private leverandører at komme med konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre og udvikle kvaliteten i ældreplejen på både kort og længere sigt.

Det er helt nødvendigt, at der tages politiske initiativer, som sikrer, at det frie valg og kvaliteten i ældreplejen udvikles i takt med efterspørgslen. Åbenhed, lige vilkår og gennemsigtighed i konkurrencen om levering af ældrepleje er vigtige forudsætninger for en fortsat og vedholdende udvikling af velfærden.

Anbefalingerne i oplægget fokuserer på et mere velfungerende frit valg, bedre brug af udbud og udvikling af plejecentrene.

”Vores ønske er, at anbefalingerne vil give afsæt til en konstruktiv debat om konkrete løsninger for fremtidens ældrepleje med fokus på kvaliteten og øget frit valg”, siger Mette Rose Skaksen.

Læs "Øget kvalitet i ældreplejen med et styrket frit valg og øget inddragelse af private leverandører" her

Initiativer mod konkurser på ældreområdet

Der har den seneste tid været en række konkurser på hjemmeplejeområdet. DI Service og brancheorganisationen Dansk Sundhed og Velfærd har gennemført en række initiativer, som skal understøtte et godt offentlig-privat samarbejde:

Pejlemærker for et godt og udviklende samarbejde

Vejledning fra Kammeradvokaten

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen, DI Service, Nye velfærdsløsninger, Velfærdsløsninger, Fremtidens ældrepleje, Ældrepleje, Konkurrenceudsættelse
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 182 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige