DI: Øget kvalitet i ældreplejen med et udvidet og styrket frit valg

Borgernes stigende forventninger til serviceniveauet i ældreplejen og ønsker til individuelt tilpassede løsninger, sammenhæng i behandlingen og den demografiske udvikling nødvendiggør, at vi tilpasser organiseringen af vores ældrepleje til fremtiden.

DI Service og brancheorganisationen for velfærdsleverandører Dansk Sundhed og Velfærd ønsker at sætte organiseringen af fremtidens ældrepleje til debat.

”Vi kan se, at de ældre ønsker det frie valg og at fremtidens efterspørgsel kalder på større mangfoldighed og bedre sammenhæng i den tilbudte ældrepleje. Det nytter ikke noget, at vi krampagtigt fastholder de kommunale monopoler”, siger branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Med et oplæg under overskriften ”Øget kvalitet i ældreplejen” ønsker de private leverandører at komme med konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre og udvikle kvaliteten i ældreplejen på både kort og længere sigt.

Det er helt nødvendigt, at der tages politiske initiativer, som sikrer, at det frie valg og kvaliteten i ældreplejen udvikles i takt med efterspørgslen. Åbenhed, lige vilkår og gennemsigtighed i konkurrencen om levering af ældrepleje er vigtige forudsætninger for en fortsat og vedholdende udvikling af velfærden.

Anbefalingerne i oplægget fokuserer på et mere velfungerende frit valg, bedre brug af udbud og udvikling af plejecentrene.

”Vores ønske er, at anbefalingerne vil give afsæt til en konstruktiv debat om konkrete løsninger for fremtidens ældrepleje med fokus på kvaliteten og øget frit valg”, siger Mette Rose Skaksen.

Læs "Øget kvalitet i ældreplejen med et styrket frit valg og øget inddragelse af private leverandører" her

Initiativer mod konkurser på ældreområdet

Der har den seneste tid været en række konkurser på hjemmeplejeområdet. DI Service og brancheorganisationen Dansk Sundhed og Velfærd har gennemført en række initiativer, som skal understøtte et godt offentlig-privat samarbejde:

Pejlemærker for et godt og udviklende samarbejde

Vejledning fra Kammeradvokaten

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen, DI Service, Nye velfærdsløsninger, Velfærdsløsninger, Fremtidens ældrepleje, Ældrepleje, Konkurrenceudsættelse
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.03.17 Infrastruktur
  SDU får millioner til nyt projekt: Vil udvikle robot-sosu'er til plejehjem

  Robotten serverer vand, bærer vasketøj og følger ældre til frokoststuen. Samtidig kan robotten tolke følelser som træthed. Nu får projektet mio i støtte.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige