Offentlige indkøbere glemmer at bruge udbudsloven

Nye tal fra DI Rådgiverne tyder på, at de offentlige indkøbere ikke bruger den nye udbudslovs muligheder. Det koster både virksomheder og samfundet dyrt.

Små opgaver, store problemer
Der annonceres stadig for mange små opgaver, som aldrig burde have været i udbud. Problemet med de små opgaver er, at de samlede omkostninger for indkøber og tilbudsgivere ofte ender med at overstige selve opgavens værdi.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Derfor afskaffede man også annonceringspligten ved indførslen af den nye udbudslov – desværre viser vores undersøgelse, at denne mulighed for at købe smartere ind ikke udnyttes af de offentlige indkøbere.
 

For mange offentlige udbud
Samtidig viser tallene et alvorligt dyk i udbudsformen ’begrænset udbud’, der ellers lægger et naturlig loft for virksomheder og indkøbers omkostninger i forbindelse med et udbud.
 

UdbudsTjek

Sammen med Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Danske Arkitektvirksomheder og Managementrådgiverne har DI Rådgiverne søsat kampagnen UdbudsTjek.

Målet er at sikre, at indkøberne følger de nye muligheder i udbudsloven, køber smartere ind og holder transaktionsomkostningerne på et begrænset niveau.

Læs mere om UdbudsTjek her

Emneord: Udbudslov, Udbud, Udbudskultur, OPS, Offentligt privat samarbejde, DI, Dansk Industri
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 182 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige