Offentligt Ansattes Organisationer (OAO)

Offentligt Ansattes Organisationer (OAO)

Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 København K

Telefon: 33701300 Website: http://www.oao.dk/ E-mail:

Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) repræsenterer 27 medlemsorganisationer, hovedsageligt LO-forbund, med ansatte på de offentlige arbejdspladser. OAO er medlemsorganisationernes fælles offentlige stemme i spørgsmål om de offentlige arbejdspladser.

OAO arbejder for størst mulige indflydelse på løn- og arbejdsvilkår for medarbejderne i den offentlige sektor gennem dialog og fælles optræden.

OAO har både en statslig del, OAO-Stat og en regional/kommunal del, OAO-K. På det statslige område er OAO en centralorganisation med plads i CFU og på det kommunale område en valggruppe med plads i Forhandlingsfællesskabet.

Blogs

 • Jo, Finansen angriber frokosten
  23.11.17 Politik

  Uanset hvad de siger, så går Finansministeriets embedsmænd målrettet efter at sætte arbejdstiden op med to og en halv time uden tilsvarende lønstigning ved at fjerne frokostpausen for de statslige ansatte.

 • Måltal for konkurrenceudsættelse skal ikke dikteres
  04.05.17 Politik

  Måltal der dikterer, at kommuner, regioner og statslige institutioner skal konkurrenceudsætte en bestemt andel af deres opgaver giver ingen mening. Det må være op til kommunalbestyrelser og ledelserne selv at vurdere, hvordan opgaverne løses bedst muligt inden for de givne rammer.

Artikler

 • Dræb de digitale myter og få bedre digitalisering
  12.12.17 Velfærd

  Succesfuld digitalisering af den offentlige sektor går gennem aflivning af fire digitale myter, samt involvering af medarbejderne i løsningernes udformning og implementering. Det er de væsentligste skridt mod digitalisering med mening og merværdi.

 • Statsansatte: Tanken er tom, Sophie Løhde!
  02.11.17 Politik

  Det var beskeden fra 46 faglige organisationer på det statslige område til Sophie Løhde på et stormøde. Mødet markerede starten på organisationernes fælles indsats frem mod de offentlige overenskomstforhandlinger på statens område.

 • Ingen løn for mere arbejde
  02.11.17 Politik

  Det kan blive virkeligheden for de offentligt ansatte efter, at Finansministeriet har åbnet op for at fjerne medarbejdernes betalte frokostpause – uden forhandling eller lønforhøjelse !

Pressemeddelelser

Kontaktpersoner

 • Niels Bundgaard