Politianmeldelse på vej men: Holst har ikke været ene om det, siger regionen

Enigt forretningsudvalg vil bede politiet undersøge både Carl Holst og de topembedsmænd, han omgav sig med, i sin tid som regionsrådsformand, oplyser DR Fyn.

Mistanken går især på, at Holst har brugt regionens ansatte til at lave partipolitisk arbejde for ham – særligt op til folketingsvalget.

Ledelseskrisen i Region Syd

Siden Carl Holst (V) forlod posten som mangeårig formand for Region Syddanmark er skeletterne væltet ud af skabene. En decideret ledelseskrise folder sig ud for borgerne, og slagsmålene mellem de politiske fløje spidser til mens sag efter sag blottes. 

Læs de væsentligste historier i sagen her

Derudover har nogen i regionen bevidst ændret fakturaer, så det ikke kunne ses, at regionen betalte for taler og sprogtræning til Carl Holst.

Læs også: Holst er uenig, men forstår anmeldelsen

En undersøgelse fra statsforvaltningen har afsløret, at især Holsts personlige assistent, Christian Ingemann, ulovligt arbejdede for Holsts valgkampagne til Folketinget. 
Faktisk i et sådant omfang, at statsforvaltningen ikke har kunnet finde særlig mange spor af, at Ingemann har arbejdet særlig meget på det projekt ”Smart Vækst og Velfærd”, som han officielt var ansat i.

Og det var helt klart ulovligt, mener statsforvaltningen, der har anbefalet en politianmeldelse i sagen.

Holst har erkendt, at Ingemann lavede valgkamp for ham, men mener at det skete i Ingemanns fritid. Ingemann har nemlig tidligere arbejdet frivilligt for Holst og har i mange år været medlem af Venstre, forklarer Holst.

DR Fyn har lavet en rundspørge blandt politikerne i forretningsudvalget. De indstiller til regionsrådet, at politianmeldelsen skal dække alle, som har vidst noget:

- Det skal gælde for alle de implicerede i det, der er sket, fortæller Thies Mathiesen til DR Fyn, samme oplysninger giver Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum:

- Det vil være politianmeldelse af regionrådsformanden og den direktion og eventuel andre, fortæller hun. Men ingen af dem vil indtil videre nævne navn.

Politikerne mener, at der er flere, som har et ansvar: 

- Carl Holst har jo ikke været ene om at ansatte og bruge Ingemann, fortæller Syppli og uddyber:

- En mail viser, at der har været andre.

Carl Holst vil ikke udtale sig til bånd, men skriver i en sms til DR Syd:

”Jeg er glad for, at det nu er op til Politiet at sætte punktum for denne sag. De er nemlig forpligtet til at undersøge alle sider af sagen. Jeg mener fortsat ikke, at jeg har gjort noget forkert. Og uanset udfaldet af Politiets undersøgelse vil jeg godt slå fast, at jeg aldrig har haft en intention om at bruge regionens ressourcer til min valgkamp.”

- Det er et helt nødvendigt skridt. Når vi har statsforvaltningens ord for, at tingene er klart ulovlige, så bør vi også reagere, og så er det en sag for politiet, siger De Konservatives Lasse Krull.
Og det er Vibeke Syppli Enrum enig i. Hun uddyber, at hun er glad for, at Venstre selv bakker op om politianmeldelsen af deres partifælle.

Sydøstjyllands Politi er i forvejen i gang med en undersøgelse af Holst efter af flere borgere har anmeldt, at de mener, der er foregået embedsmisbrug, mens Holst var regionsrådsformand. Den nye anmeldelse fra regionen vil sammen med de undersøgelser, regionen allerede har fået lavet, indgå i politiets efterforskning.

 
Emneord: Carl Holst, Region Syddanmark, Politianmeldelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 933 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige