Tidligere direktør Mikkel Hemmingsen (th) og nuværende sundhedsdirektør Jens Elkjær er i stormvejr efter afsløringerne af dårlig ledelse i Region Syddanmark

Politikere: Hvorfor sagde embedsmændene ikke stop?

Flere medlemmer af regionsrådet i Syddanmark undrer sig ifølge DR Syd over, at direktionen tillod en syg kultur og ikke selv sagde. Flere undersøgelser varsles.

Det var noget af et maratonmøde, som Region Syddanmarks forretningsudvalg holdt i går. Hele syv timer tog mødet og sluttede først sent på aftenen.

På dagsordenen var blandt andet den foreløbige advokatundersøgelse af eventuelle fiflerier med bilag til Carl Holst, og om direktionen har levet op til sit ansvar.

Ledelseskrisen i Region Syd

Siden Carl Holst (V) forlod posten som mangeårig formand for Region Syddanmark er skeletterne væltet ud af skabene. En decideret ledelseskrise folder sig ud for borgerne, og slagsmålene mellem de politiske fløje spidser til mens sag efter sag blottes. 

Læs de væsentligste historier i sagen her

Liberal Alliances Marianne Mørk Mathiesen mener, at der sagtens kan peges fingre af embedsværket.

Det skriver DR Syd i dag.

- Jeg synes, at rapporten er mere belastende for embedsvældet, end den er for Carl Holst, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Hun mener især, at embedsmændene burde have sagt fra i tide.

- Embedsværket skulle jo have sagt stop til de ting, der er foregået. Det er jo derfor, embedsmændene er til. De skal jo være totalt uafhængige af politikerne. Og de må ikke blive manipuleret med af politikerne. Og jeg føler ikke, at de har været i stand til at kunne holde fast på, hvad der er ret og vrang, siger Marianne Mørk Mathiesen til DR Syd.

SF's gruppeformand i regionsrådet Ida Damborg sagde efter mødet, at hun heller ikke har været tilfreds med direktionens ageren.

- Der er foregået nogle ting i direktionen, som er fuldstændig uacceptable. Det har jeg påtalt. For det er altid direktionens ansvar, hvis der er en syg kultur, der spreder sig. Det har jeg sagt lang tid før, at vi fik den her rapport, siger Ida Damborg.

Dansk Folkepartis gruppeformand Thies Mathiesen vil gerne have, at man får så mange navne på bordet som overhovedet muligt, så man kan få nogle dybdegående snakke med medarbejdere og tidligere medlemmer i direktionen og få klarlagt, hvad der er foregået.

- Udover Carl Holst bliver der jo også peget på andre personer i den her rapport. Vi vil gerne have så mange navne at vide som muligt. Der har også været forslag om en undersøgelse af de tidligere regionsdirektører, der har været, så vi også får snakket med dem, siger Thies Mathiesen til DR Syd.

Næstformanden i Region Syddanmark og formanden for sundhedsudvalget Poul Erik Svendsen fra Socialdemokraterne synes, at anklagerne mod Carl Holst er meget alvorlige.

- Der er mange ting, der peger i retning af, at Carl Holst har foretaget sig nogle ting, som ikke er i orden, og måske er nogle af tingene deciderede ulovlige. Og alt det skal jo undersøges, siger Poul Erik Svendsen.

Poul Erik Svendsen mener ligesom nogle af de øvrige regionspolitikere, at embedsmændene også må bære et ansvar i sagerne.

- Carl Holst kan jo ikke have gjort det her alene. Hvis undersøgelserne kommer frem til, at Carl Holst har gjort noget forkert, så skal direktionen også undersøges for dens rolle, mener Poul Erik Svendsen.

Emneord: Carl Holst, Region Syddanmark, Jens Elkjær, Jane Kraglund, Poul-Erik Svendsen, Marianne Mørk Mathiesen, Thies Mathiesen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 972 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 13.11.15 Kaj Schmidt
  Politikere: Hvorfor sagde embedsmændene ikke stop?

  1. Politikerne har også mulighed for at spørge ind hvis de synes at noget virker betænkeligt
  2. Regionens økonomi bør høre under en økonomisk forvaltning med en Økonomidirektør i spidsen som har ansvaret med direkte reference til regionsrådet.
  3. Der bør være retningslinjer for personalet der siger at de ikke kan modtage løn og særlige ydelser der fremgår af ansættelsesaftalen.
  Havde man en sådan organisation, havde man ikke så mange problemer som dem der nu kommer frem

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige