Politikere vil kradse parkeringsbøder ind med hjullås

171.385 parkeringsbøder ligger ubetalt hen i Københavns Kommune. Derfor foreslår de konservative og Venstre i Borgerrepræsentationen, at hjullåse skal få bødeignoranterne til at punge ud. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell er villig til at gå endnu længere - han er indstillet på, at man helt fjerner bilerne.

Det konkrete forslag fra de Konservative og Venstre lyder ifølge Berlingske: 

Hvis en bilist to gange undlader at betale for p-bøder og endnu engang stiller bilen i strid med reglerne, så skal bilen have en lås om forhjulet, indtil bøderne er betalt. 

Netop nu er 66.553 parkeringsbøder, der er blevet udstedt til danske såvel som udenlandske bilister i Københavns Kommune i 2015, ikke blevet betalt. 

Det viser en opgørelse fra Center for Parkering foretaget for Berlingske. Lægger man tallene sammen for perioden 2011-2015, løber antallet af ubetalte bøder aktuelt op i flere end 170.000, og de efterlader tilsammen et skyldigt beløb på 84 millioner kroner. 

»Det er helt vildt og en hån mod de bilister, der parkerer efter reglerne,« siger de konservatives gruppeformand, Jakob Næsager til Berlingske.

Hjullåsen som sanktions­mulighed kræver formentlig en lovændring. På et møde i Teknik- og Miljøudvalget på mandag vil Venstre og de Konservative derfor fremlægge et forslag, der skal anbefale transportminister Hans Christian Schmidt (V) at undersøge muligheden for at slå en klo i hjulet på bilister, som gentagne gange ignorerer parkeringsvagternes hilsen i forruden.

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø) er parat til at gå endnu længere end de to partier.

»En hjullås løser jo ikke problemet nu og her, for parkeringspladsen vil stadig være optaget. Jeg synes, vi skal drøfte muligheden for, at kommunen helt kan fjerne bilen fra stedet, så andre bilister kan komme til,« siger han til Berlingske.

Forenede Danske Motorejere (FDM) er skeptiske, fordi man i dag kan få tre bøder for den samme parkering, og dermed kan man komme i klemme med den foreslåede lovændring.

»Bilisterne risikerer altså at få låst deres bil helt uden varsel, og det er vi langtfra begejstrede for,« siger FDM-afdelingschef Torben Lund Kudsk til Berlingske.

Han opfordrer i stedet til et eftersyn af det nuværende inddrivelsessystem.

»Der findes jo allerede et system, som skal tage hånd om ubetalte bøder, og mon ikke det er værd at undersøge, om det kan optimeres, før man begynder at tage hjullåse i brug?« spørger Torben Lund Kudsk i Berlingske.

Emneord: Parkering, Bøder, Københavns Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1190 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige