Politisk røre om Peter Lofts konsulentjob

Sagen om Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Lofts rådgiverrolle i autobranchen rejses i Folketinget, skriver Motor-magasinet.

Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at stoppe lønudbetalinger eller finde opgaver til den hjemsendte departementschef, som er blevet hyret af AutoBranchen Danmark som rådgiver i forbindelse med en række versende sager, brancheforeningen har med Skat. Det skriver Motor-magasinet fredag, som er autobranchens uafhængige fagavis.

                Læs også: Peter Loft skal hjælpe autobranchen mod skat

Motor-magasinet erfarer, at AutoBranchen Danmarks kontrakt med Peter Loft vil udløse et folketingsspørgsmål fra skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) til skatteminister Karsten Lauritzen (V):

”Er det rimeligt, at en tidligere departementschef i Skatteministeriet modtager løn af staten, samtidig med at han er ansat i en brancheorganisation som rådgiver?”

- Det problematiske er, at Peter Loft er fuldt lønnet af Skatteministeriet samtidig med sit arbejde for en privat organisation, hvor han rådgiver om de samme ting. Han må vælge. Det er ikke en god forvaltning af skattekroner, siger Dennis Flydtkjær til Motor-magasinet.

- I øvrigt synes jeg, at Peter Loft ikke skal blive ved med at være fritstillet. Man må finde en plads til ham i Skat eller en styrelse, for han er en erfaren embedsmand. Det er ikke holdbart bare at lade ham gå hjemme, slutter Dennis Flydtkjær.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser at kommentere en personalesag. Den politiske kommentar overlades til skatteordfører Louise Schack Elholm (V), som siger god for den hjemsendte departementschefs arbejde for AutoBranchen Danmark.

- Jeg kan ikke se noget problem i det, så længe Peter Loft ikke misbruger informationer, som han har fået som departementschef - og det tror jeg ikke, at han gør, siger Louise Elholm til Motor-magasinet.

Emneord: Departementschef, Peter Loft, Skatteministeriet, Autobranchen, Dansk Folkeparti, Karsten Lauritzen, Dennis Flydtkjær, Louise Schack Elholm
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1225 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.08.16 Politik
  Regeringen vil investere milliarder i flere medarbejdere og ny it til skattevæsenet

  Over de kommende år vil regeringen investere op mod syv milliarder kroner i at modernisere og fremtidssikre det danske skattevæsen. Pengene skal især gå til 2.000 nye medarbejdere og en ny digital infrastruktur. Vi skal løfte skattevæsenet ind i det 21. århundrede, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 06.02.15 Ledelse
  Ny departementschef i Justitsministeriet

  Regeringen har fundet den nye departementschef, som afløser Anne Kristine Axelsson, der er blevet forflyttet til posten som departementschef i Kirkeministeriet

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige