Enhedslisten raser over manglende lærlingepladser

Metrobyggeriet har kun skabt to praktikpladser. Og det gør EL rasende. De kræver nu en redegørelse fra Overborgmesteren på næste møde i Borgerrepræsentationen

Byggeriet af Metro-cityringen er i fuld gang. Men nu viser det sig, at arbejdet foregår stort set uden lærlinge, selvom mange københavnske unge står uden praktikplads. Og det vækker harme i Enhedslisten:

- Det er helt til grin, at Københavns Kommune bruger millioner på at udarbejde strategier for flere praktikpladser, mens der ikke skabes praktikpladser på det største offentlige byggeri i Københavns historie, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører Signe Færch.

3F vurderer at det kunne have skabt 400 praktikpladser.

- Lige nu mangler flere tusindeunge københavnere en lærlingeplads. Lige nu har vi en enestående chance for faktisk at skabe praktikpladser til dem – den chance må vi ikke kaste på gulvet, siger Signe Færch

Enhedslisten kritiserede allerede i 2011 overborgmesteren skarpt for, at der ikke var sikret sociale klausuler om praktikpladser i forbindelse med metrobyggeriet, på trods af at Borgerrepræsentationen flere gange har vedtaget, at der skal stilles krav om praktikpladser i offentlige byggerier.

Enhedslisten vil nu kræve en redegørelse fra Frank Jensen. Partiet foreslår at der fastsættes konkrete målsætninger for hvor mange lærlingepladser der skal skabes:

- Når vi bygger for så mange milliarder skattekroner, skal det selvfølgelig også skabe lærlingepladser. Alt andet ville jo være åndssvagt, siger Signe Færch

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 57 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige