Privat plejekoncern skal børsnoteres

Attendo, der er Europas fjerdestørste private leverandør af velfærdsydelser, skal noteres på børsen i Stockholm.

Det er nordens største private leverandør af velfærdsydelser, der nu går på Nasdaq i Stockholm. I Danmark er Attendo mest kendt for hjemmepleje og senest det første OPP-plejecenter, Vonsildhavekvarteret, som virksomheden driver sammen med Kolding Kommune.


“Attendo vil med en børsnotering blive en mere transparent virksomhed. Børsen kræver, at vi hvert kvartal udarbejder en rapport om vores resultater inklusiv en beskrivelse af vores økonomi og af, hvad der sker i vores virksomheder. Det er noget, vi grundlæggende synes, er positivt - både for Attendo som virksomhed og for jeres og offentlighedens forståelse af den branche, vi arbejder i,” skriver regionschef Lene Pedersen i en mail til virksomhedens danske samarbejdspartnere.

Ifølge det svenske medie SVD Näringsliv får medarbejderne mulighed for at købe aktier i virksomheden, der værdiansættes til 8 milliarder svenske kroner. Topchefen Henrik Borelius vil ifølge avisen have aktier for en værdi på 327 millioner svenske kroner.  

Attendo har over 30 års erfaring med at levere ældreomsorg, og har været i Danmark i snart tyve år. Den har de senere år været kritiseret for skattespekulation, fordi kapitalfonden IK Investment Partners, der har siddet på de fleste aktier har adresse i Luxembourg og partnere, der gør brug af et globalt kapitalmarked. Med børsnoteringen bliver koncernen underlagt en række krav til åbenhed og finanser.

Vi være endnu større

Børsnoteringen er ifølge Attendo selv første skridt i en ambition om at blive større i Europa, hvor koncernen i dag indtager en fjerdeplads blandt de store private velfærdskoncerner.

Siden begyndelsen af 1990'erne har Attendo haft forskellige private ejere, og i dag er det en kombination af investeringsfonde og medarbejdere, der ejer virksomheden.  

“Attendo har i løbet af de 30 år gennemgået en fantastisk udvikling, og fra den første hjemmeplejevirksomhed uden for Stockholm blev etableret, er Attendo vokset, så vi i dag har omkring 18.000 medarbejdere fordelt på 490 driftsenheder i hele Norden. Vi tager hånd om 23.500 brugere inden for forskellige former for ældrepleje og social omsorg, og årligt tager vi imod næsten 750.000 patienter inden for tandpleje og sygepleje,” skriver Lene Pedersen.

I Danmark har Attendo i den seneste tid ændret i ledelsen. Regionschef Dorte Kofod stoppede tidligere på året, og er afløst af to nye regionschefer. I Vestdanmark har Lene Pedersen overtaget ansvaret, mens Dorte Dahl har overtaget ansvaret i Østdanmark.

 

Emneord: Attendo, Børsnotering, Hjemmepleje, OPS, Henrik Borelius
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 145

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige