Regeringen: Flere danskere skal søge job i EU-systemerne

Ledelse

06/12/2017 07:47

Nick Allentoft

Regeringen lancerer handlingsplan, der skal få flere danskere ansat i EU’s institutioner. I EU-Kommissionen vil næsten 200 af de 400 ansatte gå på pension de kommende år.
Med konkrete initiativer vil regeringen øge kendskabet til de karrieremuligheder, der ligger i EU-systemet og styrke kompetencerne hos danskere, der ønsker en EU-karriere.    Blandt de konkrete initiativer er målrettet kompetenceudvikling for relevante faggrupper, udsendelse af flere nationale eksperter til EU og et styrket samarbejde med EU om en fælles håndtering af udfordringen.

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

- Det er vigtigt at have danske ansatte i EU’s institutioner for at sikre vores indsigt og indflydelse. Som dansker har man en unik forståelse for danske arbejdsmetoder, værdier og samfundsstrukturer, der sikrer kvalificerede løsninger på europæisk niveau, siger finansminister Kristian Jensen. 

Indsatsen er et modtræk mod den aktuelle udvikling, hvor Danmark ventes at blive underrepræsenteret i EU’s institutioner inden for en kort årrække. Dette skyldes blandt andet en forestående pensionsbølge. Alene i EU-Kommissionen ventes 40 pct. af de knap 400 danske ansatte at gå på pension i løbet af de næste 10 år.   Det er bekymrende, at Danmark fremover vil have færre danskere i EU-systemet, end vores størrelse tilsiger. Med handlingsplanen vil vi hjælpe danskere til en karriere i EU-systemet, og det kan forhåbentlig være med til at vende udviklingen, udtaler finansministeren.   Handlingsplanens initiativer er primært er målrettet ansatte i centraladministrationen og Bruxelles med et par års erfaring. Initiativerne supplerer således den eksisterende indsats for studerende og nyuddannede.    Handlingsplanens initiativer:
  • Regeringen vil udsende flere nationale eksperter til EU.
  • Regeringen vil igangsætte målrettet information om adgangsprøver, EU karriere og kompetenceudvikling, herunder for relevante faggrupper i og uden for centraladministrationen og for danskere bosat i Bruxelles.
  • Regeringen forøger antallet af finansierede stipendiater ved Europa-Kollegiet.
  • Regeringen øger antallet af danskere i Junior Professionals in Delegations programmet 2017-19.
  • Der igangsættes en målrettet fælles indsats sammen med EU’s personaleselektionskontor, EPSO.
  • Regeringen vil facilitere en mentorordning for danskere bosat i Bruxelles med interesse i en EU-karriere.
  • Regeringen vil sikre meritering af international erfaring, herunder EU-ophold.
  • Regeringen opretter en ny tolkeuddannelse på Aarhus Universitet.

Mest Læste

Annonce