Region Sjælland klar til start men: Bekymringer over sundhedsplatform

Det er sværere at tage sundhedsplatformen i brug, end regionsrådet troede i første omgang, erkender formanden for Sundhedsudvalget i Region Sjælland.

Til november skal tusindvis af ansatte på sygehusene i Region Sjælland sætte sig ind i Sundhedsplatformens nye IT-system. Systemet er hentet fra USA og har gennem mange måneder skabt store problemer på sygehusene i hovedstaden.

- Problemerne i hovedstaden kan godt give lidt sommerfugle i maven. Jeg er i hvert fald mere forbeholden i min begejstring nu, end jeg har været tidligere, siger den konservative formand for Region Sjællands sundhedsudvalg, Chr. Wedell-Neergaard til DR Sjælland.


Forleden havde Region Sjælland temamøde om sundhedsplatformen efter krav fra socialdemokraterne i regionsrådet. Gruppeformand Jan Hendeliowitz siger efter mødet, at han har fået forsikring om, at børnesygdommene er overstået og at sygeplejerskerne i hovedstaden sagde på mødet, at de er særdeles glade for sundhedsplatformen. Det er især lægerne der er utilfredse med at de skal bruge meget tid på at taste oplysninger ind på computerne, siger han til DR Sjælland.

Men den udlægning holder slet ikke, siger næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg, Hun får rigtig mange indberetninger fra sygeplejerskerne i hovedstaden, der langt fra er tilfredse.

- Børnesygdommene er langt fra overstået. Det er arrogant at henvise til lægers manglende IT-kendskab. Mig bekendt har mange læger stort kendskab til IT - det handler om noget så elementært som vores daglige arbejde og mulighed for at arbejde sammen tværfagligt. Det er blevet meget vanskeligt efter sundhedsplatformen, siger Dorte Steenberg.

Formanden for sundhedsudvalget, den konservative Chr. Wedell-Neergaard.

- Vi bliver nødt til at lytte til medarbejdernes bekymringer. Systemet skal indrettes så det passer til deres behov. Der må ikke gå hele eller halve år før problemerne rettes. Det er vi meget opmærksomme på.

- Vi er også opmærksomme på, at det tager længere tid at lære, end man troede i første omgang. Vi sætter massivt ind med superbrugere, så overgangen bliver så god som overhovedet muligt for både personale og patienter.

Chr. Wedell-Neergaard siger, at han har "lidt sommerfugle i maven". Han er blevet klar over, at det er sværere at tage sundhedsplatformen i brug, end regionsrådet troede i første omgang.

 

Emneord: Sundhedsplatformen, Region Sjælland, Sygeplejersker, Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg, IT-systemer, Læger, Hospitalsdrift, Digitalisering, 160517
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1539 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.05.18 Infrastruktur
  Syddanmark har valgt leverandør af patientjournal

  Det bliver Systematic, som vinder udbuddet af en ny elektronisk patientjournal i Region Syddanmark. Det står klart, efter at Regionsrådet i dag har godkendt det endelige udbudsresultat. Systematic vinder både på kvalitet og pris.

 • 24.04.18 Velfærd
  Teknologipagt skal give flere danskere tekniske og digitale kompetencer

  Regeringen begiver sig ud på en fælles mission sammen med virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner for at flere danskere får tekniske og digitale kompetencer, så den enkelte borger bliver bedre rustet til en digital og teknologisk fremtid.

 • 18.04.18 Politik
  Erhvervsfremme skal have det lange lys på

  Virksomhederne i Østdanmark skal være på tæerne, hvis de skal klare sig i konkurrencen med resten af verden. Det viser en ny fremtidsanalyse, som Deloitte har lavet for Region Sjælland, Region Hovedstaden og Erhvervsministeriet.

 • 10.04.18 Sundhed
  Ny brugerundersøgelse skal forbedre Sundhedsplatformen

  Sundhedsplatformen er hurtig og stabil, men brugervenligheden halter. 27% af medarbejderne på Region Hovedstadens hospitaler er tilfredse med systemet, 40% er utilfredse, mens hver tredje hverken er tilfreds eller utilfreds.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.