Region Sjælland sender læge-klinikker i udbud

Region Sjælland har drevet lægepraksisser i Horslunde og Nakskov, men disse klinikker bliver nu sendt i udbud, så andre aktører kan byde ind på driften. Det vil sikre den fremtidige lægekapacitet i klinikkerne.

Igennem de senere år er en del læger i Nakskov og Horslunde stoppet i deres lægepraksis, uden at kunne finde en ny læge der kunne overtage driften. Derfor har regionen drevet de ledige lægeklinkker, så alle borgere i området kunne tilknyttes en lægepraksis.

- Vi udbyder opgaven med at drive lægepraksis i Horslund og Nakskov, så vi sikrer, at borgere i området får mulighed for at få et nært sundhedstilbud. Vi ønsker at sikre en god lægekapacitet i lokalområdet, så de læger, der er og kommer til regionen, kan være med til at videreudvikle sundhedstilbuddene til borgerne gennem stærke lægefaglige miljøer, fortæller Christina Sjøberg Lundgren, der er praksisdirektør i Region Sjælland.

Regionen har gennem en række initiativer forsøgt at tiltrække nye læger til de ledige klinikker. Der har blandt andet været afholdt informationsmøde fremvisning af lægeklinikkerne og lokalområdet. Interessen har været rigtig stor, især fra unge læger, som er godt på vej i deres uddannelsesforløb.
 
Med den nye Sundhedslov skal regionen sikre, at de ledige lægeklinikker kommer i offentligt udbud, så de der måtte have interesse i at løse opgaven, med at sikre lægedækningen i de ledige klinikker, kan byde på opgaven.
 
Alle kan byde ind, og vinderen af udbuddet vil få en kontrakt på de ledige lægepraksis. Kravene til at drive klinikkerne er de samme, der er til alle andre lægeklinikker.
Regionen ønsker, at den kommende leverandør vil skabe et godt og stabilt sundhedstilbud til de borgere, der i dag betjenes af de regionsdrevne klinikker, så der fortsat kan gives en høj kvalitet i de nære sundhedstilbud.
 
Udbuddet blev sat i gang den 1. oktober, og du kan læse mere om det på www.udbud.dk. 
 
Emneord: Lægeklinik, Region Sjælland, OPS, Offentligt privat samarbejde, Praktiserende læger, Ansættelse af læger
Region Sjælland på DenOffentlige.dk Region Sjælland
Aktivitet: Artikler: 25 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige