Region Syddanmark skaber konkurrence på kvaliteten

I mange offentlige udbud er der fokus på aktivitetskrav frem for kvaliteten og behovet i opgaveløsningen. Psykiatrien i Region Syddanmark har vist, at man kan gå en anden vej.

Psykiatrien i Region Syddanmark har i deres seneste rengøringsudbud lagt vægt på en række konkrete kvalitetskriterier med henblik på at optimere leverandørernes betingelser for at levere en god rengøringsservice.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Det interessante ved udbuddet er, at Region Syddanmark har opstillet seks konkrete og relevante underpunkter til tildelingskriteriet om kvalitet. Det giver tilbudsgiverne mulighed for at konkurrere på reel kvalitet. Underpunkterne drejer sig om faktorer som opstarts og- indkøringsplaner, beredskab, ledelsesorganisation, instruktion, uddannelse og fastholdelse af rengøringspersonale samt afhjælpning ved fejl og mangler i opgaveløsningen.

- Vi har været meget opmærksomme på at opstille klare kvalitative kriterier, som leverandørerne kan konkurrere på. På den måde bliver konkurrenceudsættelsen ikke en spareøvelse, men derimod et middel til at opnå en bedre og mere effektiv rengøring, siger afdelingschef, Flemming Christensen, Psykiatrien i Region Syddanmark.

Det var ISS Facility Services, der vandt udbuddet, og virksomheden oplever, at det klare fokus på kvalitet har stor betydning for samarbejdet med Region Syddanmark. Det giver nemlig mere fleksible rammer for arbejdstilrettelæggelsen, når regionen koncentrerer sig om kvaliteten i rengøringen i stedet for at se på, hvor mange timer leverandøren er villig til at lægge. Det har skabt betingelserne for at løse rengøringsopgaverne på en fornuftig og rentabel måde.

- Når offentlige ordregivere bruger aktivitetskrav risikerer det at hæmme den løbende innovation hos leverandørerne, og det mindsker incitamentet til at effektivisere driften. Derfor er det vigtigt, at ordregiveren fokuserer på kvalitet frem for at tælle timer, for det giver plads til, at leverandøren bedre kan trække på sin professionelle erfaring og prioritere sin arbejdsindsats på de områder, hvor det giver mest mening, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI.

Emneord: DI, Dansk Industri, OPS, Offentligt privat samarbejde, Region Syddanmark, 241116, Konkurrenceudsættelse, Flemming Christensen, Mette Rose Skaksen, Offentlige udbud
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige