Samskabelse - svaret på alt?

Konference om samarbejdet mellem kommunerne og de frivillige spørger: Hvad er op og ned i samarbejdsmodellerne? Er samskabelse svaret på alt? Hvilken værdi giver samskabelse for kommune, de frivillige og ikke mindst de borgere, som er i fokus?

Konference: Samarbejdet mellem kommune og frivillige

I disse år er samarbejde mellem kommuner og frivillige i fokus i hele landet. Der eksperimenteres med forskellige former for samarbejde og samskabelse for at bringe civilsamfundet og frivilligheden ind i udviklingen af den velfærd, kommunerne producerer til borgere og virksomheder.

Sammen med aktører fra den frivillige verden indhenter landets kommuner nye erfaringer med borgerinddragelse, samskabelse og udvikling af nye initiativer.

Eksperimenterne og erfaringerne med at inddrage civilsamfundet og frivilligheden er også temaet for året Frivillighedskonference, som Socialstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og COK  afholder i fællesskab.

Samarbejdet vokser
Omfanget af samarbejde mellem frivillige, civilsamfundet og landets kommuner er i vækst, men hvordan sikres det gode samarbejde mellem kommunen og de frivillige?

Det sætter årets Frivillighedskonference fokus på blandt andet ved at svare på følgende spørgsmål; Hvad er op og ned i samarbejdsmodeller og -former? Er samskabelse svaret på alt? Hvilken værdi skaber de nye samarbejdsformer for kommune, de frivillige og ikke mindst de borgere, som er i fokus? Kan samarbejde med frivillige overhovedet betale sig?

Læs mere her

 

Emneord: Samskabelse, COK, Konference
COK på DenOffentlige.dk COK er en aktiv del af den kommunale velfærdsudvikling. COK er kommunernes kompetencecenter i forening, og vores vigtigste opgave er at understøtte kommunernes drift og udvikling gennem kompetence...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 4 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.10.17 Ledelse
  Seks syddanske kommuner går sammen om ledelsesprogram

  UCL og COK er udpeget til at levere diplomuddannelse til nyansatte ledere på tværs af kommunegrænser.

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 21.02.17 Ledelse
  Skoleledelse: Behov for målrettet uddannelse

  En COK-undersøgelse peger på, at skoleledernes kerneopgaver har forandret sig så meget, at behovet for at få styrket deres kompetencer peger i flere retninger. En ny og mere praksisnær skolelederuddannelse er i støbeskeen, siger Claus Hjortdal.

 • 16.01.17 Ledelse
  Ny bog om distribueret ledelse: Ingen leder står alene

  Formelle ledere kan ikke tage ansvar for hver eneste handling i en kompleks organisation. Derfor distribueres ledelse i stor stil til medarbejderne, påpeger konsulent i COK,Mai-Britt Herløv Petersen og Susanne Ploug Sørensen i ny bog om emnet.

 • 27.04.16 Velfærd
  Ny konference om læring er født af twitter

  Netværksbaseret læring og videndeling bevæger nu sig videre fra Twitter til de fysiske lokaler, når University College i starten af maj afprøver en helt ny konferenceform, der er 100 procent brugerstyret.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige