Siemens: Minister gav Folketinget forkerte oplysninger

Sagen om arbejdsmiljøskandalen på Siemens Wind Power tager nu en opsigtsvækkende drejning, skriver DR Nyheder.

Vindmøllevirksomheden har sendt dokumentation til DR Nyheder, der tilsyneladende viser, at beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen gav forkerte oplysninger på et samråd i Folketinget.

Jørn Neergaard Larsen skulle på samrådet bl.a. forklare, hvorfor Arbejdstilsynet i 2007 gav vindmøllevirksomheden lov til at sprøjtemale med det farlige kemikalie epoxy uden at stille tilstrækkelige krav til medarbejdernes sikkerhed.


Ifølge Jørn Neergaard Larsen var både Siemens Wind Power og Arbejdstilsynet skyld i fejlen. Han sagde på samrådet:

- Virksomheden har svigtet ved at give forkerte oplysninger og tilsynet har svigtet ved at give dispensation på et forkert grundlag.

Men det passer ikke, lyder det nu fra Siemens Wind Power.

I en mail til DR Nyheder her til aften, skriver pressechef Rasmus Windfeld, at virksomheden allerede den 5. november 2007 sendte oplysninger til Arbejdstilsynet, der klart viste, at der var tale om epoxyprodukter.

Siemens Wind Power har til DR fremsendt den omtalte mail, som blev sendt til Arbejdstilsynet, sammen med et sikkerhedsdatablad over det epoxyprodukt, der skulle anvendes.

I mailen, der er sendt kl. 15:38 den 5. november fra Siemens Wind Power til Arbejdstilsynet står der:

”Som aftalt med (…) hermed lidt yderligere info vedr. arbejdsprocessen med formene på Mølholm. Word dokumentet er den reviderede arbejdsbeskrivelse, hvori der henvises til de vedhæftede sikkerhedsdatablade.”

Af sikkerhedsdatabladene fremsendt til Arbejdstilsynet i 2007 fremgår det, at der er tale om epoxy.

Arbejdstilsynet selv har i en redegørelse til ministeren forklaret, at det ikke havde fået oplysninger om, hvilken type produkt, der skulle sprøjtes med, da man gav dispensationen, og at man først i 2012 blev klar over, at der var tale om epoxy.

Emneord: Siemens, Arbejdstilsynet, Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsesministeren, Beskæftigelsesministeriet, Folketingets Samråd, Oplysninger til Folketinget, Epoxy
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1094 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.04.17 Politik
  Politiske forhandlinger går igang: Dagpengesystem skal også favne selvstændige

  Arbejdsgruppen om selvstændige i dagpengesystemet giver i dag regeringen sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem, der i højere grad kan favne nye beskæftigelsesformer. Regeringen indkalder til politiske forhandlinger.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 07.11.16 Politik
  Satspuljeaftale indgået på beskæftigelsesområdet

  Satspuljepartierne har i år forhandlet inden for en samlet ramme på i alt 1.106 mio. kr. over de kommende fire år. En stor del af midlerne er målrettet initiativer, der kan udvikle indsatsen og hjælpe udsatte borgere og borgere med handicap i job. Satspuljeaftalen har i år et særligt fokus på langvarige kontanthjælpsmodtagere.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige