Skoleledere skal på skolebænken

Vi kan se, at de faglige resultater stadig ikke er gode nok i den københavnske folkeskole, siger overborgmester Frank Jensen til Berlingske.

Kommunale skoleledere skal på skolebænken for at blive bedre ledere, så de kan sikre eleverne højere faglighed og samtidig gøre skolerne mere attraktive over for forældre, der overvejer privatskoler i stedet for folkeskoler.

Sådan lyder budskabet fra overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S), der med udspillet vil tilbyde skoleledere en toårig masteruddannelse i skoleledelse. Tilbuddet er primært tiltænkt nyansatte skoleledere eller potentielle ledere. Det skriver Berlingske tirsdag.

LÆS OGSÅ: Kom nu ind i kampen skoleledere

»Skolelederjobbet er et af de vigtigste job i vores samfund, fordi skolen er så afgørende for os alle,« understreger Frank Jensen.

Udspillet kommer ifølge overborgmesteren, efter at der i forbindelse med skolereformen har været »fokus på at give lærerne et løft og de generelle ledelseskompentencer«.

»Vi har siden 2010 brugt seks milliarder kroner på folkeskolen i København. På at styrke indholdet, bygge nyt og så videre,« siger Frank Jensen.

»Men vi kan se, at de faglige resultater stadig ikke er gode nok i den københavnske folkeskole. Især med de tosprogede halter vi efter resten af landet.«

Emneord: Frank Jensen, Skoleledere, Skoleledelse, Ledelsesfaglighed, Faglighed, Ny folkeskole, Tosprogethed, Københavns Kommune, Skoleavisen, Skoleavisen nr 3
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1024 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 06.04.17 Velfærd
  Efterskolernes succes skal undersøges

  Børn, som har gået på efterskole, klarer sig typisk bedre socialt og fagligt senere i livet. Nu skal forskere afdække årsagerne i et stort treårigt projekt.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 21.02.17 Velfærd
  Nu kan man få løn under læreruddannelsen

  Seks sjællandske kommuner vil nu tilbyde lønnet arbejde på en skole sideløbende med uddannelsen til lærer. Muligheden er især oplagt for lærervikarer, der ønsker mere faglig og pædagogisk ballast.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige