Skolelederformand: Mobilforbud på skoler er oldnordisk

Telefoner er en del af vores liv, siger Claus Hjortdal til DR Midt & Vest.

Det giver ikke mening at tage mobiltelefonerne fra skoleelever, selv om de distraherer i undervisningen.

Det mener formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, fra Thisted:

Vær med i Skoleavisen

Er du aktør på skoleområdet - privat, fri, efter eller folkeskole - så kan du bidrage til Skoleavisen på to måder. Send indlæg direkte til redaktionen på skoleavisen@denoffentlige.dk eller blive redaktør for dit eget indhold som udgiver på DenOffentlige. 

Vi holder workshop jævnligt for nye aktører til Skoleavisen. Få en mail når næste dato er fastlagt. Skriv til os her

- Jeg synes, at det er problematisk direkte at forbyde dem en hel skoledag, fordi telefoner er integreret i børn og menneskers liv i dag, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Claus Hjortdal oplever, at et stigende antal skoler vælger at forbyde mobiler. Det sker fordi facebook, spil og sms'er distraherer eleverne fra at lære. Men Claus Hjortdal mener, at skoledagen bliver mere effektiv, hvis man integrerer telefonerne i timerne.

- Man har lommeregner, kamera og leksikon i lommen, så man har lynhurtig adgang til mange ting, som vi bruger i skolen, siger Claus Hjortdal.

Der skal en ny mobiletik til, som klasserne skal lave med input fra forældre- og elevrådet, mener formanden for Skolelederforeningen.

Emneord: Skoleavisen, Claus Hjortdal, Skoleledelse, Mobiltelefoner, Smartphones, Mobiler i skolen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1083 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.05.17
  Regeringen og KL vil styrke skoleledernes uddannelse

  Skoleledere skal fremover kunne tage en uddannelse med en formel specialisering i skoleledelse, mener KL og regeringen efter forslag fra en arbejdsgruppe.

 • 06.04.17 Velfærd
  Efterskolernes succes skal undersøges

  Børn, som har gået på efterskole, klarer sig typisk bedre socialt og fagligt senere i livet. Nu skal forskere afdække årsagerne i et stort treårigt projekt.

 • 21.02.17 Velfærd
  Nu kan man få løn under læreruddannelsen

  Seks sjællandske kommuner vil nu tilbyde lønnet arbejde på en skole sideløbende med uddannelsen til lærer. Muligheden er især oplagt for lærervikarer, der ønsker mere faglig og pædagogisk ballast.

 • 21.02.17 Ledelse
  Skoleledelse: Behov for målrettet uddannelse

  En COK-undersøgelse peger på, at skoleledernes kerneopgaver har forandret sig så meget, at behovet for at få styrket deres kompetencer peger i flere retninger. En ny og mere praksisnær skolelederuddannelse er i støbeskeen, siger Claus Hjortdal.

 • 04.02.17 Infrastruktur
  Dårlig mobildækning i Royal Arena

  Københavns nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena, satte en 10 gange højere leje end normalt for teleselskaberne. Så nu er Arenaen åbnet uden mobilsikkerhed for gæsterne, siger to store teleselskaber i en pressemeddelelse.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige