Slagelse sparer penge ved udbud med fokus på kvalitet

Slagelse Kommune har ved det seneste udbud på rengøringsområdet opnået mere effektiv rengøring ved fokus på kvalitet. Samarbejdet viser, at kvalitet og effektivitet ikke er hinandens modsætninger.

I Slagelse Kommune har man i forbindelse med det seneste rengøringsudbud lagt stor vægt på en række kvalitetskriterier, herunder arbejdsmiljø, miljøpåvirkning, drift, levering og ledelsestimer. Det klare kvalitetsfokus har ikke betydet flere omkostninger, men derimod givet en økonomisk besparelse på omkring 4 mio. kr.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

I tråd med kommunens fokus på kvalitet er opgaven udbudt med kontrolredskabet INSTA 800, der giver mulighed for en bedre dokumentation og kontrol af rengøringens kvalitet. Herved lettes samarbejdet og kommunikationen mellem de involverede aktører, og der er et fælles udgangspunkt for kvalitetsvurderingen.

- Det er vigtigt for os, at konkurrenceudsættelse af rengøring ikke blot bliver en spareøvelse. I stedet arbejder vi målrettet med at udarbejde vores udbud på en måde, der sikrer mere kvalitet for pengene, siger ejendomschef Flemming Birger Larsen, Slagelse Kommune.

Slagelse går imod en tendens til at bruge laveste pris som tildelingskriterium i offentlige udbud af rengøring. En tendens, der ifølge DI risikerer at medføre ringere rengøringsservice i kommunerne. Nye tal fra DI viser nemlig, at omkring en tredjedel af de udbudte kontrakter på rengøringsområdet i 2015 ene og alene blev bedømt på baggrund af, hvem der kunne tilbyde den laveste pris.

- Slagelse Kommune viser, at konkurrence på kvaliteten ikke hindrer muligheden for samtidig at opnå økonomiske gevinster. Desuden er det netop, når virksomhederne tilskyndes til også at byde ind med deres nyskabende løsninger, at der skabes grobund for udvikling af velfærden, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI.

Læs mere om kommunernes konkurrenceudsættelse her

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Udbud, Rengøring, Slagelse Kommune, Mette Rose Skaksen, Konkurrenceudsættelse, OPS Avisen nr. 1
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 21.02.17 Velfærd
  Nu kan man få løn under læreruddannelsen

  Seks sjællandske kommuner vil nu tilbyde lønnet arbejde på en skole sideløbende med uddannelsen til lærer. Muligheden er især oplagt for lærervikarer, der ønsker mere faglig og pædagogisk ballast.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige