Søren Espersen: Kapitalisterne vil altid bare tjene flere penge

Danske topchefer er nogle »jammerhoveder«, der udelukkende tænker på deres egen bundlinje og kærer sig uendelig lidt om »fædrelandet.«

Sådan lyder det fra DF's udenrigsordfører Søren Espersen i en hård kritik af toppen af dansk erhvervsliv efter flere måneders heftig debat om flygtningekrisen, skriver Finans fredag.


»Hele snakken om at vi er nødt til åbne landets grænser, er en meget sørgelig sang, der handler om bundlinje, penge og økonomi. Ingen nævner Danmark, og hvad der er til fordel for det danske folk,« siger Espersen få måneder efter, at folketingsvalget gjorde DF til landets største borgerlige parti.

»Hvis det vitterligt er sandt, at der er 1.000 dygtige syriske ingeniører - hvad jeg tvivler på - så tag dem dog, ansæt dem. I stedet går de i pressen, og vi skal høre på det her jammerkor. Det er ikke til at holde ud. Gå i gang!«

Hvad der startede som et interview om den politiske debatkultur i Danmark i anledning af, at den 62-årige Espersen kvittede Facebook. for præcis et år siden, drejer hurtigt ind på to af tidens varmeste emner: Flygtningekrisen og tonen i udlændingedebatten.

Lars Rasmussen, topchef i medicoselskabet Coloplast, kaldte under sommerens valgkamp tonen i udlændingedebatten for »skinger«. Det skader Danmarks image, og man risikerer at skræmme talentfulde udlændinge fra at komme til Danmark, sagde topchefen.

Emneord: Søren Espersen, Dansk Folkeparti, Erhvervsliv, Topledere
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1229 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 25.06.15 Ledelse
  Holstebro Kommune er nr. 1 i erhvervsvenlighed

  Dansk Byggeri kårer Holstebro som landets mest erhvervsvenlige kommune i en ny analyse af erhvervslivets forhold i kommunerne.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

 • 05.11.13 Bæredygtighed
  Kofod og Kastrup-Larsen tager pulsen på Aalborgs grønne erhvervsliv

  Hvordan kan private virksomheder, kommuner og universitetet samarbejde for at styrke den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrenceevne samtidigt? Dét spørgsmål var temaet, da folketingsmedlem og spidskandidat til EU parlamentsvalget Jeppe Kofod og rådmand Thomas Kastrup-Larsen besøgte Aalborg-virksomheden Gabriel A/S.

 • 25.09.13 Ledelse
  Hansen og Jensen tager på virksomhedsbesøg

  Tønder Kommune er klar med nyt initiativ til at udbygge dialogen og samarbejdet med det lokale erhvervsliv

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige