Sophie Hæstorp kræver svar efter ambulancekritik

Kritik fra ambulancereddere får nu formand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) til at bede Falck og det kommunale brandvæsen i Hovedstaden om en redegørelse for de ansattes arbejdsmiljø. Det skriver Fagbladet FOA.

Kravet om en redegørelse kommer efter længere tids utilfredshed blandt ambulanceredderne. Det kulminerede i denne uge med et åbent brev til Region Hovedstaden fra redder Andreas Keil, der er fællestillidsrepræsentant i Frederiksberg Brandvæsen.


"Ambulanceredderne er nu så pressede, at det har givet sig til udtryk i udpræget reddermangel, arbejdsmiljøregler, der kan ikke overholdes, og pauser, der er ikke er tid til at holde," skriver han i brevet, der er støttet af FOA 1, Chaufførenes Fagforening/3F og faglige klubber i de kommunale brandvæsner i København og Frederiksberg.

Ifølge Andreas Keil skyldes den pressede arbejdsdag, at der mangler ambulancer, og det øger presset på redderne.

”Det giver afbrudte pauser, stigning i overarbejde, og der ligger hele tiden ture og venter. Samtidig er det utilfredsstillende for borgerne, som skal vente længe på en transport,” siger Andreas Keil.

Derfor beder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) nu om en redegørelse fra ambulancefolkenes arbejdsgivere af den kritik, som deres ansatte rejser overfor regionen, særligt med fokus på problemer med pauser.

”Når jeg hører om de problemer, som ambulancemandskabet og deres tillidsfolk beskriver, så gør det indtryk. Selvfølgelig skal redderne have ordentlige vilkår, så de kan udføre deres arbejde og skabe tryghed hos de mennesker, som er syge eller tilskadekomne og har brug for akut hjælp,” siger Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

”Netop derfor har vi i regionen en løbende dialog med leverandørerne, som jo i sidste ende er ansvarlige for deres egne medarbejdere. Og derudover vil jeg gerne bede Falck og Københavns Brandvæsen om en redegørelse for de problemer, som deres medarbejdere her beskriver.”

Emneord: Ambulancereddere, Ambulancekørsel, Falck, Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden, Arbejdsmiljø, OPS, Offentligt privat samarbejde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1277 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 22.10.17 Ledelse
  Sundhedsvæsenet har stadig brug for lægesekretærer

  Region Hovedstaden og HK er ovenpå den seneste tids debat om sundhedsplatformen blevet enige om at udarbejde en fælles vision for lægesekretærernes fremtidige opgaver, samt se på behovet for kompetencer og uddannelse.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige