Struer har knækket kurven for de langtidsledige

Politik

12/11/2014 13:59

Suleman Haider

En ny analyse viser, at langtidsledigheden i Struer Kommune er faldet kraftigt, og at kommunens jobcenter er lykkedes med at hjælpe de ledige i job

Da finanskrisen var på sit højeste, var Struer en af de kommuner, der blev hårdest ramt af arbejdsløshed. Mange industriarbejdspladser måtte lukke, og både ufaglærte og faglærte mistede derfor deres job. Det betød, at der kom flere langtidsledige i Struer Kommune i forhold til resten af regionen. Man er langtidsledig, når man har været ledig 80 procent af tiden gennem et år.

Nu er kurven knækket. Antallet af langtidsledige har været kraftigt faldende det seneste halvandet år, så nu ligger Struer Kommune på niveau med resten af regionen.

- Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at få mange langtidsledige i job og uddannelse. Det har her været afgørende, at der fra politisk side har været fokus på området, og vi har derfor i jobcentret gennemført en målrettet individuel indsats, siger Alice Brink, der er arbejdsmarkedschef og dermed også chef for jobcentret i Struer Kommune.

Hun peger på, at der har været fokus på indsatsen rettet mod virksomhederne, hvor der blandt andet er blevet brugt jobrotation, og det har givet gode resultater.

- Vi lægger i Struer stor vægt på samarbejdet med såvel a-kasserne som de lokale virksomheder. Samarbejdet er helt afgørende for, at vi kan hjælpe langtidsledige tilbage i beskæftigelse, og det er godt at se, at det har givet gode resultater, mener Alice Brink.

De nye tal viser også, at de ledige, der er kommet i arbejde, ofte har skiftet branche og er villige til at køre lidt længere for at komme på arbejde.

Det er det lokale beskæftigelsesråd, der har bestilt og betalt for rapporten. Formanden for rådet er borgmester Mads Jakobsen, og han er meget tilfreds med tallene.

- Vi har været hårdt ramt her i vores kommune, og derfor er det glædeligt, at vi nu har knækket kurven og mange af de langtidsledige er tilbage på arbejdsmarkedet, siger Mads Jakobsen.

I alt er 53 procent af de langtidsledige kommet i job. Tallet for hele regionen er på 50 procent. Dem, der ikke er kommet i job, er blandt andet gået i gang med en uddannelse, er kommet på sygedagpenge eller forsørger nu sig selv

 

Analysen viser blandt andet at:

  • Langtidsledigheden er faldet kraftigt siden 2012
  • Struer har oplevet større stigning og efterfølgende fald i antallet af langtidsledige i forhold til Region Midtjylland
  • Langtidsledigheden i Struer er nu på niveau med hele regionen
  • Faldet i langtidsledigheden er bredt funderet blandt alle fag- og aldersgrupper
  • Langtidsledigheden er højest for ufaglærte voksne og faglærte kvinder
  • Hver syvende ledige i Struer Kommune bliver langtidsledig
  • Mere end halvdelen af de tidligere langtidsledige i Struer Kommune kommer i arbejde
  • Struer Kommune har en forholdsvis høj andel af langtidsledige, der kommer i beskæftigelse
  • De langtidsledige kontakthjælpsmodtagere aktiveres i højere grad end langtidsledige dagpengemodtagere
  • Langtidsledige skifter i højere grad både arbejdsplads, branche og jobfunktion, når de kommer i job igen
  • En stor del af de langtidsledige, der kommer i job, øger deres pendlingsradius

 

 

 

 

 

 

 

Mest Læste

Annonce