Finanslovforslag 2015: Styr på økonomien

Der skal være styr på økonomien både på kort og langt sigt. Med forslag til finanslov for 2015 fastholder regeringen den ansvarlige linje i økonomien både på kort og langt sigt. Det giver stabilitet og ro om renten for danske borgere og virksomheder.

Regeringen har fra sin første dag ført en ansvarlig økonomisk politik. Med efterlevelsen af EU-henstillingen og den nye budgetlov har vi fået sunde offentlige finanser. 

Det har været en central prioritet for regeringen, at Danmark opfyldte hovedkravet i EU-henstillingen om, at Danmark holdbart skal bringe det faktiske offentlige underskud under 3 pct. af BNP. 

EU har i juni 2014 ophævet Danmarks henstilling. Regeringen har dermed opfyldt en af sine centrale økonomiske målsætninger ved at føre en sund og ansvarlig krisepolitik. Det styrker troværdigheden om dansk økonomi og er dermed med til at sikre job og velfærd til fremtidige generationer.

På den såkaldte strukturelle saldo skønnes underskuddet at udgøre 0,5 pct. af BNP i 2015, mens underskuddet på den faktiske saldo i 2015 skønnes at udgøre 3,0 pct. af BNP. Disse skøn går helt tæt til de finanspolitiske grænser i budgetloven og EU’s Stabilitets- og Vækstpagt.

I den aktuelle situation, hvor dansk økonomi fortsat er et stykke fra at være oppe i fulde omdrejninger, går vi dermed stadig helt tæt op ad de finanspolitiske grænser for at understøtte økonomien. Det sker blandt andet via et fortsat højt niveau for de offentlige investeringer fra 2015 og frem.
 

Regeringen understøtter økonomien mest muligt - inden for en ansvarlig ramme

Samlet set fortsætter regeringen i 2015 sin ansvarlige politik med at holde styr på den offentlige økonomi. Samtidig understøtter finanspolitikken aktivitet og beskæftigelse mest muligt inden for rammerne af kravene i budgetloven og EU’s Stabilitets- og Vækstpagt. 

Regeringens ansvarlige økonomiske politik indebærer, at vi kan forsætte med at skabe bedre velfærd samt flere job og dermed bidrage til et stærkere fællesskab i Danmark.

Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 79 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.03.17 Ledelse
  Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

  Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. Læs om medlemmer samt Finansministeriets faktaark mv..her.

 • 07.03.17 Ledelse
  Konference: At være leder i et demokrati i bevægelse

  Krav om vækst, udvikling og forandring er et grundvilkår i fremtidens kommunale selvstyre. Konferencen Chef i Teknik og Miljø 2017 stiller derfor skarpt på ledelsesopgaven i det moderne demokrati.

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 24.02.17 Ledelse
  Indstil en tekst til Sprogprisen.dk

  Har du læst en sprogligt suveræn tekst på de sociale medier? Er du faldet over en fængende hjemmesidetekst? Har du modtaget en mail eller et brev der er knivskarpt formuleret? Så indstil teksten til Sprogprisen.dk!

 • 21.02.17 Ledelse
  Skoleledelse: Behov for målrettet uddannelse

  En COK-undersøgelse peger på, at skoleledernes kerneopgaver har forandret sig så meget, at behovet for at få styrket deres kompetencer peger i flere retninger. En ny og mere praksisnær skolelederuddannelse er i støbeskeen, siger Claus Hjortdal.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige