Foto: Daniel Brøns

Succes med læringsfestival i Bella Center

Velfærd

24/02/2015 13:49

Professionshøjskolen Absalon

Sidste års succes med læringsfestivalen i Bella Centeret har ført til, at festivalen nu kommer igen 3-4 marts, hvor undervisere, ledere og pædagoger kan møde udstillere af undervisningsmidler og digitale redskaber. Og drøfte læring.

Hvad siger den seneste hjerneforskning om børns motivation, hvordan bruger man bedst spil i undervisningen og hvordan bliver skolebørn interesseret i spørgsmål om sult og uddannelse i tredjeverdenslande, hvilke aktiviteter, sange og apps er særligt velegnede til at få børn på folkeskolens første og andet klassetrin til at lære engelsk?
Det er noget af de spørgsmål som ledere, lærere, pædagoger og alle andre professionelle i og omkring undervisningssektoren kan høre mere om på Danmarks Læringsfestival, som finder sted i Bella Center i København den 3. og 4. marts.
Her er videndeling, formidling og netværksdannelse om it, læremidler og læring i fokus. Festivalen byder på inspiration og best practice til arbejdet med børn i dagtilbud- og grundskolen, unge på erhvervsuddannelser og gymnasier samt voksne, der er i gang med deres livslange læring.
”Undervisningssektoren er fyldt med innovative og engagerede kræfter, der udvikler læring og undervisning. På læringsfestivalen deler vi den viden, så flest mulige elever og studerende kan få glæde af de gode erfaringer. Samtidig kan deltagerne få inspiration til nye og bedre undervisningsforløb i forlængelse af den nye folkeskole og reformen af erhvervsuddannelserne,” siger undervisningsminister Christine Antorini.

UCSJ og Styrelsen for IT
Festivalen er arrangeret i fællesskab af Styrelsen for It og Læring samt Center for Undervisningsmidler på University College Sjælland.
”Jeg er glad for, at så mange leverandører vil være med til at fremvise deres bedste læremidler, som vi er meget engagerede i at formidle på professionshøjskolerne. Læremidler er i stærk forandring i disse år på grund af den teknologiske udvikling, så det er vigtigt med begivenheder som denne, der kan sikre idéudveksling, formidling og udvikling af sektoren, siger Ulla Koch, rektor for University College Sjælland.
Festivalen omfatter både udstilling af en bred vifte af læremidler, oplæg fra forskere, praktikere og debattører, ligesom undervisningsmiddelprisen bliver overrakt på Danmarks Læringsfestival til det analoge eller digitale materiale, som bedst formår at engagere eleverne og samtidigt være fagligt velfunderet.
Det er kun anden gang, at Danmarks Læringsfestival afholdes. I 2014 deltog 5700 fagfolk.
Der er gratis adgang for studerende til festivalen - samt til undervisere ifølge med studiegrupper. Normal entré er 50 kroner. Deltagelse i konferencen koster et konferencegebyr, der afhænger af deltagelsesformen.

Mest Læste

Annonce