Syddanmark: Søvndal bliver spidskandidat efter kneben sejr

Den tidligere SF-formand og udenrigsminister havde udfordret partiets regionale profil, Ida Damborg, og vandt knebent.

SF-medlemmerne i Region Syddanmark har netop ved en urafstemning afgjort, hvilken rækkefølge partiets kandidater skal stå på partilisten til regionsrådsvalget næste år i november. Tidligere udenrigsminister Villy Søvndal sikrede sig kun førstepladsen knebent foran Ida Damborg med 375 stemmer - 31 flere end Ida Damborg, der er SFs nuværende frontfigur i regionsrådet.Det fortæller TV SYD.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne. Det skaber værdi for 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

SFs tidligere formand Villy Søvndal meddelte den 14. oktober overraskende, at han gjorde politisk comeback og stillede op til regionsrådsvalget med ambitioner om at blive spidskandidat.

Det skulle SFs medlemmer dog stemme om - og ved urafstemningen fik partiets nærværende profil i regionsrådet Ida Damborg fra Kolding et godt valg med 344 stemmer - kun 31 færre end Villy Søvndal. 

Selvom Ida Damborg blev nr. to ved urafstemningen, bliver hun alligevel kun nr. tre på parti-listen til regionsrådsvalget. I SF Syddanmark er det nemlig en regel, at de seks øverste kandidater skiftevis er en jyde og en fynbo. Derfor er Vicky Lorenzen fra Ringe placeret højere end Ida Damborg, selvom Kolding-politikeren fik 118 flere stemmer end fynboen.

452 deltog i stemmeafgivningen og kunne afgive mellem tre og fem stemmer hver.

Emneord: Villy Søvndal, Ida Damborg, Region Syddanmark, Spidskandidater, RV17, 081216
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 980 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige