Sygehusudbud i Køge må gå om efter rådgiver-opkøb

Der stod pludselig Cowi over det hele på byggeprojektet.

En uheldig dobbeltrolle hos rådgivervirksomheden Cowi betyder nu, at udbuddet på byggeledelsen for det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge må gå om, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi og rådgiveren V2C blev i december udpeget til at bestride den samlede byggeledelse. Men så opkøbte Cowi den konkurrerende rådgivningsvirksomhed Bascon A/S, der på det tidspunkt var bygherrerådgiver på sagen. Og pludselig stod der Cowi over det hele.

Det betyder nu, at udbuddet for byggeledelsen går om, bekræfter projektdirektør Helle Gaub fra Region Sjælland.

”Vi har ikke annulleret udbuddet officielt endnu, men det sker, for opkøbet er, som jeg har forstået det, en realitet. Og når købet falder på plads, skal vi ud i et nyt udbud, da det er vigtigt for os at have en byggeleder, som er uvildig. En Ernst & Young-rapport på vegne af Danske Regioner anbefalede også for nylig, at en klar styring af byggeprojekter, og en uvildig byggeledelse, er vigtig”, siger Helle Gaub til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Cowi har ifølge direktør Knud Erik Christensen fuld forståelse for beslutningen

Emneord: OPS, Byggeprojekter, Køge Sygehus, COWI, Helle Gaub, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Byggeledelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 924 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige