Trods stigende investeringer efterlyser pensionsbranchen flere OPP-projekter

- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, lyder det fra Forsikring & Pension.

Pensionsbranchen har i dag investeret 18 milliarder kroner i danske og udenlandske projekter inden for offentlig-private partnerskaber (OPP). Det er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen på baggrund af en ny, stor undersøgelse, som Forsikring & Pension har foretaget blandt sine medlemmer.

​- Det er en god nyhed for samfundet, at vi i pensionsbranchen ser en fortsat vækst i antallet af offentlig-private partnerskaber - OPP – i udlandet og særligt her i Danmark, der nu står for over 60 procent af de samlede midler, der er sat i OPP-projekter.

 
- Det viser, at det danske marked for OPP er modnet i forhold til de udenlandske markeder, der tidligere har tiltrukket flest penge, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension, på baggrund af en ny, stor undersøgelse blandt brancheorganisationens medlemmer. Undersøgelsen præsenteres i dag på en OPP-konference i København arrangeret af Dansk Erhverv og FTF.
 
Resultaterne viser bl.a., at de samlede investeringer i ind- og udland nu udgør 18 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
I Danmark udgør investeringer 11 milliarder kroner - en stigning på knap 50 procent siden 2013. Ifølge medlemsundersøgelsen oplever pensionsselskaberne imidlertid fortsat væsentlige barrierer for at skabe flere OPP-projekter i Danmark. Herunder at der mangler projekter af passende skala samt en pipeline for fremtidige projekter.
 
- Vores medlemmer oplever, at det fortsat er besværligt at investere i OPP-projekter herhjemme. Derfor efterspørger de bl.a. bedre rammebetingelser, bedre kendskab til og forståelse for OPP i stat, kommuner og regioner samt en bedre dialog med de offentlige myndigheder. Alt dette kan man med fordel facilitere hos en central OPP-enhed i Danmark, hvor man kan dele viden, erfaringer og koordinere mellem offentlig og privat part, siger Per Bremer Rasmussen.
 
Emneord: OPP, OPS, Offentligt privat samarbejde, Forsikring & Pension, Infrastruktur, Erhvervsinvesteringer, Infrastrukturinvesteringer, Pensionsselskaber, Per Bremer Rasmussen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1278 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige