Trods stigende investeringer efterlyser pensionsbranchen flere OPP-projekter

- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, lyder det fra Forsikring & Pension.

Pensionsbranchen har i dag investeret 18 milliarder kroner i danske og udenlandske projekter inden for offentlig-private partnerskaber (OPP). Det er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen på baggrund af en ny, stor undersøgelse, som Forsikring & Pension har foretaget blandt sine medlemmer.

​- Det er en god nyhed for samfundet, at vi i pensionsbranchen ser en fortsat vækst i antallet af offentlig-private partnerskaber - OPP – i udlandet og særligt her i Danmark, der nu står for over 60 procent af de samlede midler, der er sat i OPP-projekter.

 
- Det viser, at det danske marked for OPP er modnet i forhold til de udenlandske markeder, der tidligere har tiltrukket flest penge, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension, på baggrund af en ny, stor undersøgelse blandt brancheorganisationens medlemmer. Undersøgelsen præsenteres i dag på en OPP-konference i København arrangeret af Dansk Erhverv og FTF.
 
Resultaterne viser bl.a., at de samlede investeringer i ind- og udland nu udgør 18 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
I Danmark udgør investeringer 11 milliarder kroner - en stigning på knap 50 procent siden 2013. Ifølge medlemsundersøgelsen oplever pensionsselskaberne imidlertid fortsat væsentlige barrierer for at skabe flere OPP-projekter i Danmark. Herunder at der mangler projekter af passende skala samt en pipeline for fremtidige projekter.
 
- Vores medlemmer oplever, at det fortsat er besværligt at investere i OPP-projekter herhjemme. Derfor efterspørger de bl.a. bedre rammebetingelser, bedre kendskab til og forståelse for OPP i stat, kommuner og regioner samt en bedre dialog med de offentlige myndigheder. Alt dette kan man med fordel facilitere hos en central OPP-enhed i Danmark, hvor man kan dele viden, erfaringer og koordinere mellem offentlig og privat part, siger Per Bremer Rasmussen.
 
Emneord: OPP, OPS, Offentligt privat samarbejde, Forsikring & Pension, Infrastruktur, Erhvervsinvesteringer, Infrastrukturinvesteringer, Pensionsselskaber, Per Bremer Rasmussen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 19.01.17 Infrastruktur
  Facebook etablerer datacenter i Odense

  Virksomheden bag verdens største sociale netværk, Facebook, har besluttet at anlægge et ca. 56.500 m2 stort datacenter i Tietgenbyen ved Odense. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver mere end 25.000 m2 samt 6.500 m2 administrationsbygning.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige